turisme

​Campdevànol tindrà un centre d'interpretació i una ruta turística de l'aigua i el ferro

Aquesta setmana han arrencat les obres per museïtzar el Molí Gros

per Redacció , 6 de febrer de 2021 a les 21:12 |
El centre s'instal·larà al Molí Gros | Ajuntament de Campdevànol
Campdevànol tindrà aquest estiu un centre d'interpretació del ferro i de l'aigua al Molí Gros amb l'objectiu de posar en valor el patrimoni cultural del municipi. Segons informa l'Ajuntament, aquesta setmana ha començat l'obra civil, amb una inversió de 25.000 euros i un termini de dos mesos, i després es farà la museïtzació, amb un cost de 32.000 euros.

Aquesta actuació s'emmarca dins el projecte europeu Pyrfer Pirineus del Ferro, finançat en un 65% per fons europeus, i del qual en formen part una desena de municipis catalans i també francesos. L'Ajuntament calcula que a l'estiu ja es podrà visitar el nou centre.


El Molí Gros s'adequarà per convertir-lo en un centre d'interpretació de l'aigua i del ferro. Els treballs consistiran a condicionar tot l'interior i millorar les instal·lacions. Es farà un hall d'accés i tot seguit hi haurà una sala dedicada al patrimoni cultural vinculat a l'aigua, una segona del ferro i una darrera sala dedicada a la Farga Casanova. A més, el Museu Etnogràfic de Ripoll cedirà peces que es van fer a la Farga de Campdevànol i la família Casanova farà el mateix amb material divers. Comforsa també ha donat suport al projecte i ha realitzat un vídeo on s'explica com es fabrica un cigonyal.

Paral·lelament, aquest centre serà el punt de sortida de la Ruta del Ferro i l'Aigua de Campdevànol, que està formada per 10 punts, on el visitant podrà passejar pel tram urbà del municipi i s'endinsarà en el món del ferro i de l'aigua: la Turbina, el Pontarró, els Rentadors, la Casa de l'Amo, l'Ayola, Clavetaires, la Farga Grau (dos punts), la Sèquia Molinar i el Martinet. A cada punt hi haurà una explicació.

 

Participació