La C-17 tindrà una nova entrada des de Sora i Montesquiu

El projecte, que té un pressupost de 450.000 euros, vol evitar el pas pel tram de la C-17z actualment tancat per un despreniment

El mapa de la millora a l'accés alternatiu a la C-17
El mapa de la millora a l'accés alternatiu a la C-17 | Gencat
Redacció
06 de febrer del 2021
El Departament de Territori i Sostenibilitat i els ajuntaments de Sora, Montesquiu, Sant Quirze de Besora i Vidrà han acordat construir un nou ramal des de la C-17 per facilitar l'accés d'aquesta zona. Tal com explica la conselleria en una nota, el director d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, s’ha reunit via telemàtica juntament amb la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, i els alcaldes i alcaldesses d’aquests municipis i ha exposat que el projecte s’aprovarà en el termini de dos mesos, per tal de licitar a continuació les obres corresponents.

El nou ramal d'incorporació tindrà una longitud de 300 metres, en sentit Ripoll a l’enllaç de la C-17 de Sora i Montesquiu (número 85), i té per objectiu evitar el pas per l’actual tram de la C-17z, actualment tancat per un despreniment. Aquesta actuació tindrà un pressupost que s’ha estimat en 450.000 euros.

La Generalitat ha estudiat diverses alternatives d’actuació arran de l’últim despreniment que va afectar fa uns mesos la C-17z. En aquest talús, s’han produït diversos despreniments en els últims anys, motiu pel qual el Departament va dur a terme una anàlisi geològica i geotècnica, que va indicar la necessitat d’executar una actuació d’envergadura com la que s’ha impulsat.