VÍDEOS Dos ripollesos «arruïnats per la pandèmia» pugen al cotxe d'Eloi Vila de TV3

El programa dedica una sèries de capítols a persones amb negocis afectats per la crisi de la Covid-19

Jaume Vila, de Camprodon, i Eloi Vila
Jaume Vila, de Camprodon, i Eloi Vila | TV3
NacióDigital
02 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:51h
El programa “Al cotxe” de TV3, on Eloi Vila entrevista algun personatge mentre està conduint, dedica una sèrie a persones que s'han vist greument afectades per la pandèmia de coronavirus, sota el títol “Arruïnats per la pandèmia”.

En el primer capítol emès, el passat dijous, van pujar al cotxe quatre persones a qui el tancament del negoci els ha deixat vora de la fallida econòmica. Entre aquestes,  n’hi havia dues del Ripollès. 

Una d’elles és Jaume Vila, de Camprodon, que va explicar la difícil experiència de la seva empresa de turisme actiu de Camprodon, Guies Nordsud, on fa molts mesos que tenen dificultats per treballar i on sumen pèrdues del 75% en la facturació.

Si a la primavera no pot tornar a engegar, en Jaume es planteja buscar una altra feina per no haver de tancar l'empresa definitivament.



El confinament municipal i les actuals restriccions horàries de la restauració també han estat la causa del tancament del bar restaurant de cuina veneçolana que Ariadna Sànchez té a Ripoll. Durant el trajecte amb Eloi Vila, explica que en el primer confinament van poder mantenir-se oberts perquè la gent estava més conscienciada amb la necessitat de consumir per ajudar el comerç local, però ara veu que hi ha més por i més necessitat d'estalviar.

Creu que podrà resistir fins a la primavera o a principis d'estiu, però està molt desanimada perquè només veu despeses i cap benefici. També té una botiga de fotografia que no sap si podrà mantenir oberta perquè ja no factura prou i es comença a plantejar buscar una altra feina i traspassar-la. "Només ens en sortirem si ens donem suport els uns als altres", diu.



Aquí sota podeu veure el vídeo sencer del programa.