El PDECat demana més compensacions per a l'economia del Ripollès pel confinament

El cap de llista per Girona, Jaume Dulsat, presenta els tres candidats ripollesos a les eleccions del 14-F

Presentació dels tres candidats ripollesos del PDECat a Ripoll
Presentació dels tres candidats ripollesos del PDECat a Ripoll | PDECat
NacióDigital
28 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:59h
“La comarca no podia estar millor representada que amb l’Oriol, la Dolors i l’Eudald”, segons Jaume Dulsat, cap de llista del PDECat per Girona a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14-F. Són “tres persones de molta vàlua”, ha dit durant l’acte de presentació i fotografia de grup dels membres ripollesos de la candidatura. De fet, l’alcalde de Lloret de Mar ha posat en valor el fet que la del PDECat és la llista que incorpora més persones del Ripollès.

Primer de tot, destaca Dolors Costa, alcaldessa de Campdevànol, que ocupa la tercera posició. “És una persona que defensa fins a les últimes conseqüències el seu municipi, que no té por de dir les coses com són”. D’ella també destaca que és una persona implicada, directa, i amb “poder femení”. Paral·lelament, el mateix Dulsat ha reservat a Eudald Casadesús l’honor de cloure la llista. “Ell ho ha estat tot a la política gironina: alcalde, president del consell comarcal, delegat del govern i president de Convergència a les comarques gironines”, ha recordat. Finalment, d’Oriol Lázaro, suplent, en destaca que és “una persona molt preparada, que té un coneixement molt profund de l’àmbit europeu; coneix molt bé la cuina, coneix molt bé la gestió”.

El cap de llista del PDECat ha aprofitat l’avinentesa per exigir més compensacions econòmiques per als sectors de la restauració i del turisme del Ripollès, afectats per les restriccions anticovid del Nadal, anunciades d’un dia per l’altre. Assegura que les pèrdues només de la restauració es quantifiquen en vuit milions d’euros quan les compensacions anunciades per la Generalitat globalment són de tan sols 2,3 milions. “Si es pren aquest tipus de decisions s’han d’acompanyar de mesures econòmiques que contra-restin aquests desequilibris”, ha defensat. De la seva banda, Dolors Costa ha afirmat que “des de Barcelona hi ha hagut una falta de respecte total al territori” i que, “encara que siguem pocs i tinguem poca incidència a l’hora de comptar vots, se’ns ha de tenir en compte; se’ns ha de respectar”.

D’altra banda, Dulsat ha refermat que, més enllà de les proclames, cal posar en pràctica l’equilibri territorial, especialment ara que molts habitants de Barcelona es decideixen a anar a viure a territoris de muntanya, amb més qualitat de vida. Però subratlla que això requereix accions per part del govern: “Necessitem que arribi la fibra òptica, que capil·laritzi tota la comarca”. En aquest sentit, lamenta l’incompliment per part del conseller Puigneró, de l’anunci, el 2018, que la fibra arribaria a Campdevànol i Sant Joan de les Abadesses el 2019.  “Això és una pèrdua de valor competitiu per les empreses, per la gent que pot optar al teletreball”. En aquest mateix nivell, el número 1 del PDECat per Girona insisteix: “Necessitem que l’R3 no sigui tan deficient com és actualment”. En aquest sentit, recorda la inversió d’un milió d’euros pel tram entre Ripoll i Puigcerdà que el PDECat ha aconseguit via esmena al pressupost del govern espanyol. I és que “cal millorar les infraestructures viàries”, al seu parer. 

En relació a la voluntat d’incorporar-se a la llista per Girona, Dolors Costa ha posat en valor que el PDECat “és un partit independentista que toca de peus a terra i que no viu d’il•lusions fictícies”. Considera que Catalunya pateix un “desgovern” i que “aquest país no l’està governant ningú”. Així mateix, troba que Àngels Chacón “és la millor candidata per gestionar el país” i no dubta a afirmar que “si la senyora Àngels Chacón no hagués sigut consellera d’Empresa, avui ens podríem trobar que Comforsa estigués tancada”. I és que recorda com, en un moment en què la continuïtat d’aquesta empresa tan important per l’economia ripollesa estava en perill, en ple 155, Chacón va reunir-se amb el govern d’Espanya “i va portar els diners que necessitàvem per mantenir viva Comforsa”. Mentre troba a faltar la capacitat de resposta i de gestió de Chacón, Costa lamenta que el conseller actual, Ramon Tremosa, “és un senyor que té molt temps per anar a presentar els seus llibres a altres llocs de la demarcació, però no és capaç de posar els peus en una comarca on hi ha una empresa que és el 99 % de la Generalitat; ni tan sols agafar el telèfon i trucar per veure com anem”.

De la seva banda, Eudald Casadesús ha volgut fer èmfasi en el fet que “el PDECat representa una manera d’entendre Catalunya, el Ripollès i Ripoll”; una manera de pensar que ell comparteix i que va defensar quan era alcalde de Ripoll. En aquest sentit, subratlla que “el PDECat és la força política que prové de Convergència”.

De fet, Oriol Lázaro explica que ell també prové de la tradició convergent. De Barcelona, però sempre amb un vincle molt estret amb Campdevànol, fa aproximadament un any que s’hi va traslladar a viure. Recorda que va treballar a la Generalitat de Catalunya colze a colze amb Joana Ortega quan n’era vicepresidenta i també al Parlament Europeu treballant per un eurodiputat convergent durant cinc anys. “Ens havíem quedat orfes d’un espai polític”, ha manifestat Lázaro, alhora que considera que “el PDECat és l’hereu de tot allò que va fer que Catalunya creixés i es projectés internacionalment”. Veu en el PDECat una “proposta positiva” i una aposta per redreçar Catalunya i portar-la altre cop “pel bon camí”.