InserMAP Ripollès tanca el 2020 amb 14 persones en risc d'exclusió social contractades

Els contractes s'han aconseguit bàsicament en activitats de neteja i manipulats industrials

Una de les persones contractades
Una de les persones contractades | Fundació MAP
Redacció
25 de gener del 2021
Actualitzat a les 11:41h
La Fundació MAP va constituir InserMAP Ripollès el 2017, una empresa d’inserció que dona resposta a la necessitat d’ocupació de les persones en risc d’exclusió social. Una necessitat detectada a la comarca del Ripollès a la qual la fundació podia donar resposta donada la seva experiència en l’àmbit del treball amb suport.

InserMAP ha tancat l’any 2020 amb 14 persones en risc d’exclusió contractades en activitats de neteja i manipulats industrials. Això ha suposat 11 contractacions noves respecte a l’any anterior. Aquestes persones treballadores compten amb el suport de dos tècnics que realitzen acompanyament a la producció i acompanyament a la inserció.

La principal finalitat de les empreses d’inserció (EI) és la integració sociolaboral de persones en risc d’exclusió social, de la mateixa manera que els centres especials de treball (CET) asseguren un treball remunerat a persones amb discapacitat.

Actualment, doncs, el Ripollès compta amb aquest aquestes dues eines per a la inserció sociolaboral de col·lectius en situació de vulnerabilitat al territori: el Centre Especial de Treball de la Fundació MAP i InserMAP Ripollès. Cal remarcar el treball en xarxa que es realitza amb els serveis socials d’atenció primària de la comarca per poder detectar les persones que requereixen aquesta resposta sociolaboral i fer-ne el seguiment.

Les activitats principals que s’ofereixen des d’InserMAP són neteja industrial, manipulats industrials i manteniment i neteja d’espais verds. De cara aquest 2021, també s’iniciarà un projecte per obrir una botiga de roba usada conjuntament amb Càrites.