1 de 10
Treball

Quina és la feina més ben posicionada al Ripollès?

Enginyers, analistes de gestió i especialistes en informàtica, els perfils més buscats al mercat de treball català

Teletreball i conciliació familiar, el gran repte. | Europa Press
per NacióDigital, 23 de gener de 2021 a les 19:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Enginyer, analista de gestió i organització i especialista en cases de dades i xarxes informàtiques van ser les tres ocupacions millor posicionades en el mercat de treball català el 2020. Segons l'últim informe publicat per l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat, les tres professions obtenen una puntuació igual o superior a set en l'índex que s'utilitza per elaborar aquesta classificació. Pel que fa al Ripollès, el més demandat és el grup anomenat "operadors màquines elaboradors aliments, begudes i tabac".

L'índex té en compte variable com la contractació laboral (té un pes del 40%), la qualitat dels contractes (35%) i el nombre de demandants en el SOC i el temps que s'hi estan (25%).


Altres perfils altament sol·licitats són el d'analista de sistemes (obté 6,94 punts sobre deu) o els tècnics d'operacions en sistemes informàtics (6,85). Tancant el Top 10 (podeu consultar la llista completa a continuació) hi ha els analistes i dissenyadors de programari (6,83 punts), professionals de la salut (6,82), peons agropecuaris (6,82), programadors informàtics (6,81) i professionals de vendes TIC (6,76).
 

Les 10 feines millor posicionades a Catalunya by naciodigital on ScribdHi ha força heterogeneïtat pel que fa als perfils més buscats de cada comarca. A les capitals de província, les ocupacions més ben posicionades són els enginyers ncaa (Barcelonès), els instructors d'autoescola (Gironès), els pescadors fluvials i de litoral (Tarragonès) i els instal·ladors i reparadors de línies elèctriques (Segrià).

 

Participació