coronavirus

El turisme a la Vall de Ribes es redueix un 40% durant el 2020

L'informe de l'Oficina de Turisme anual constata, com a dada positiva, que molts dels visitants no coneixien la zona

per Redacció, 22 de gener de 2021 a les 09:04 |
El cremallera de Núria | Ajuntament de Ribes de Freser
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Oficina de Turisme de la Vall de Ribes ha presentat el seu informe anual sobre el turisme a la zona. Les dades mostren els estralls d’una temporada marcada per l’emergència sanitària i les contínues restriccions per fer front al virus.

"Lamentablement, la Covid-19 ha estat la gran protagonista del 2020. La malaltia va començar a alterar la nostra quotidianitat a principis del mes de març, convertint el 2020 en un any atípic i molt complicat a la Vall de Ribes i a tot el país", explica Mònica Santjaume, presidenta de la comissió de turisme de la Vall de Ribes i alcaldessa de l’Ajuntament de Ribes de Freser.


Segons l’informe, l’any passat, la Vall de Ribes va rebre un total 43.925 visitants, la gran majoria famílies catalanes. En comparació amb el 2019, quan 74.044 persones es van apropar a gaudir de la zona, s’evidencia una important reducció del 40%, principalment a causa de la disminució del turisme internacional i part del nacional amb motiu de la situació sanitària.

No obstant això, l’informe mostra una dada positiva. I és que, d’aquests prop de 44.000 visitants, el 70% va descobrir per primer cop la comarca. La difusió d’activitats, propostes i espais d’interès ha fet que molts catalans hagin escollit la Vall de Ribes com a destinació turística per al 2020. En concret, el mes amb major afluència de persones va ser l’agost amb 17.770 visitants.


Pel que fa a les pernoctacions, la gran part dels turistes van dormir a la comarca, sobretot a segones residències i autocaravanes, degut a la certa sensació de seguretat enfront de la Covid-19. En menor mesures, els turistes van optar per càmpings, cases de turisme rural, apartaments i hotels.

En aquesta línia, l’any passat, l’Oficina de Turisme de la Vall de Ribes va donar resposta a un 51% de consultes menys que l’any anterior, la majoria sobre qüestions relacionades amb senderisme, oci, comerç, turisme actiu, art romànic i mobilitat.


"Comerciants, restauradors, propietaris d’allotjaments i serveis turístics han vist la seva feina molt durament afectada per les restriccions de contenció de la Covid-19. Un cop més, els vull dir que estem al seu costat i que continuem lluitant dia rere dia per defensar els seus interessos i reclamar més ajudes al territori", afirma Santjaume.

Durant el 2020, la comissió de turisme de la Vall de Ribes ha anat treballant amb l’execució i planificació d’accions de promoció turística, encara que algunes a causa de les fortes restriccions no han estat publicitades, sí que s’han definit i desenvolupat per disposar-les quan es cregui oportú al llarg del 2021. Així mateix, s’ha reforçat la difusió d’ajudes, assessoraments i acompanyaments i no s’ha cobrat la taxa anual per formar part de la comissió de turisme de la Vall de Ribes davant la complicada situació derivada de la pandèmia.

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació