esquí

Les estacions de nòrdic demanen decisions «sòlides i consistents» arran del fre a l'esquí escolar

Després d'acordar iniciar el programa Esport Blanc Escolar, Educació va dir que les sortides escolars fora del municipi estaven "restringides"

per Redacció , 18 de gener de 2021 a les 10:28 |
Alumnes practicant l’esquí nòrdic | ACN
Tot Nòrdic, la Mancomunitat de municipis per a la promoció de l'esquí nòrdic que engloba totes les estacions de nòrdic de Catalunya, ha demanat al Govern que les decisions que prengui siguin "sòlides i consistents", sempre que la situació sanitària no les obligui a modificar.

Així doncs, l'entitat vol evitar contradiccions com les que es van viure divendres, quan des de la Secretaria General de l'Esport es va assegurar que demà dimarts arrencaria el programa Esport Blanc Escolar mentre hores més tard, Educació ho desmentia per assenyalar que les sortides escolars fora del municipi estan "restringides”.El president de l’entitat i també alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha dit que la decisió "no té en compte la realitat del Pirineu”. Fàbrega, ha dit a través de les xarxes socials que es tracta d'una decisió "presa des dels despatxos de Barcelona sense tenir en compte la realitat del Pirineu", i ha afegit que fins que a Barcelona no "ho entenguin" no es pot fer res a nivell de país. "No anem bé", ha lamentat.


"Ara resulta que per Educació és més segur estar tots els alumnes tot el dia a una aula on no controles la ventilació perquè no tens mesuradors de CO2 que practicant esport a l'aire lliure amb el grup bombolla i sense aglomeracions", ha ironitzat Fàbrega en un altra piulada on també ha remarcat que enguany el programa Esport Blanc Escolar és més necessari que mai.

En un comunicat breu, la Mancomunitat de municipis per a la promoció de l'esquí nòrdic també deixa clar que la seva prioritat és la salut de les persones i que, en aquesta línia, les estacions han estat treballant per a tenir les instal·lacions adaptades a la situació sanitària i també han pres mesures per a desenvolupar les activitats esportives de manera segura.


2.600 alumnes de tot el país

Emmarcat en el Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya, el programa Esport Blanc Escolar té l'objectiu d'impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil de 3r i 4t de primària, fent una atenció especial a les comarques pirinenques.

L’activitat va néixer el curs 2013-14 i es realitza en horari lectiu durant vuit sessions, que es divideixen en tres dies d'esquí nòrdic, tres d'esquí alpí i dos de surf de neu. En la seva setena edició, l’any passat hi van participar un total de 2.688 alumnes d’una seixantena d'escoles de nou comarques pirinenques, entre les quals el Pallars Jussà i Sobirà.

 

Participació