coronavirus

La Fundació Emma dona per tancat el brot i comença a vacunar

Tots els residents del centre rebran el vaccí, així com el 80% dels treballadors

per Redacció , 15 de gener de 2021 a les 11:48 |
Primeres vacunacions al centre | Aj. Sant Joan
Els usuaris i usuàries i totes les persones que treballen a la Fundació Emma de Sant Joan de les Abadesses han rebut la primera dosi de la vacuna de la Covid-19 aquest dijous al matí, després d’haver superat el brot que va afectar el centre residencial.

A inicis d’aquesta setmana ja no hi havia cap diagnosticat positiu dintre del centre, i l’única persona que estava aïllada preventivament per haver estat contacte d’un positiu va acabar el seu confinament aquest dimarts i va donar negatiu a una prova PCR. Tots els usuaris seran vacunats, i també el 80% del personal.


El brot es va iniciar el 3 de desembre, quan un usuari va presentar els primers símptomes i ara ja no hi ha cap cas positiu dins de la residència. S’han vist afectats 34 residents d’un total de 53, i s’han hagut de lamentar deu morts. El brot també va afectar 14 treballadors.  Encara hi ha una resident que està ingressada en un centre hospitalari, però s’espera que rebi l’alta aviat.

Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’ha fet un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència, amb la col·laboració de l'Ajuntament. La situació clínica dels residents ha estat vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris de l’Àrea Bàsica de Salut Ripoll – Sant Joan de les Abadesses.


Represa de les visites

Després que la residència hagi estat declarada “verda”, és a dir, lliure de casos, el centre també ha començat a reprendre les visites familiars. A més, aquesta setmana s’ha instal·lat un purificador d’aire per a espais tancats que ha cedit gratuïtament Casals Ventilació.


Altres notícies que et poden interessar
  

Participació