Detecten un brot a l'Hospital d'Olot quan ja no s'hi deriven pacients del Ripollès

Hi ha deu pacients i tres treballadors positius

Una infermera i una pacient a l'Hospital d'Olot.
Una infermera i una pacient a l'Hospital d'Olot. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
04 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:34h
La Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa va detectar aquest passat dissabte un brot de coronavirus en una de les unitats d’hospitalització del centre sanitari que afectava 3 professionals i 10 pacients, un dels quals ja ha estat donat d’alta.

El brot ja no coincideix amb la derivació de pacients de l'Hospital de Campdevànol que s'ha fet durant els últims dies. A hores d'ara, al centre del Ripollès es va recuperant la normalitat i ja s'accepten pacients Covic. "Hem recuperat molts professionals i el brot intrahospitalari que vam tenir ja està tancat", ha explicat un portaveu de l'hospital a NacióRipollès.

Pel que fa a l'Hospital d'Olot, els 9 pacients positius detectats se'ls ha traslladat a la zona Covid situada a la unitat 3 d’hospitalització, la majoria asimptomàtics o amb simptomatologia lleu/moderada. Actualment hi ha 13 pacients ingressats amb Covid-19.

S’ha fet un cribratge a tots els pacients ingressats a l’hospital, tant a les unitats d’aguts com al sociosanitari, però no s’ha detectat cap més pacient positiu. Paral·lelament també s’ha fet un cribratge a tot el personal que havia treballat les darreres 24 h a l’Hospital i, igualment, no s’ha detectat cap més professional positiu.