La neu podria arribar a cotes molt baixes a finals de setmana

De cara dijous i divendres es podria veure nevar a punts poc habituals

NacióDigital
04 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:21h
El Puigmal nevat, fa uns dies
El Puigmal nevat, fa uns dies | Emili Vilamala
El 2021 ha arrencat amb fred i neu al Pirineu. Una situació de ple hivern que es podria allargar durant uns dies més. Segons les prediccions que el Servei Meteorològic de Catalunya feia aquest diumenge, indiquen que de cara dijous, però sobretot divendres, la neu podria arribar a cotes molt baixes. 

En un fil el Meteocat explica que la incertesa sobre els mapes de predicció és molt alta pel que fa a la segona meitat de setmana, després del dia de Reis, però alguns d'ells apunten a una entrada d'aire fred amb precipitació arreu de Catalunya. Això podria significar que es podria veure nevar a zones molt excepcionals i cotes molt baixes de 200 o 300 metres. 
 
Durant la setmana s'esperen dies de sol i núvols i algunes precipitacions en forma de neu al Pirineu. De moment, aquest dilluns ja ens hem llevat amb temperatures de ple hivern, amb totes les mínimes al Ripollès per sota zero. Alguns exemples: Ulldeter -12ºC, Núria -6,3ºC i Molló -0,4ºC.

De cara el dia de Reis, es preveu una jornada molt tranquil·la amb predomini del sol i temperatures sense gaires variacions. Serà a partir de dijous quan arribarà el canvi de temps amb cels ben tapats. 

Les possibles nevades arribarien pel sud de Catalunya i seria divendres, que si els models ho confirmen, podria haver-hi una nevada generalitzada a cotes molt baixes. La nevada podria ser important en alguns punts de l'interior. La pertorbació s'aniria afeblint de cara dissabte i diumenge el temps es tornaria a estabilitzar.