Reis d'Orient

​Polèmica política per la recepció dels Reis a Ripoll

ERC i Alternativa per Ripoll reclamen que, en ple confinament de la comarca, es faci a l'aire lliure

per Redacció , 31 de desembre de 2020 a les 10:07 |
Els Reis a Ripoll, en una imatge d'arxiu | NacióRipollès
Polèmica política a Ripoll pel format de la recepció dels Reis d'Orient. L'Ajuntament va decidir substituir la tradicional cavalcada –vetades pel Procicat- per un acte al Teatre Comtal. Tant ERC com l'Alternativa per Ripoll-CUP han censurat la decisió i reclamen es faci a l'aire lliure.

L'equip de govern va anunciar ahir el format per rebre els Reis a Ripoll: un acte de 15 minuts al Teatre Comtal que es repetiria cinc vegades (amb temps per facilitar l'accés i la sortida així com la desinfecció i la ventilació de l'espai).


Les reaccions a les xarxes socials no es van fer esperar i qüestionaven que s'hagués escollit un espai tancat i amb relativa poca ventilació. L'Ajuntament va respondre les crítiques amb un segon comunicat assegurant que el format escollit complia amb les indicacions del Procicat i que s'havien reforçat les mesures de seguretat: “aforament limitat al 30%, control de temperatura, distància de seients, mascareta, acte de 15 minuts de durada, purificadors d’aire a la sala, entrada i sortida per diferents llocs, neteja i desinfecció dels seients després de cada funció, obertura de tots els accessos per ventilar durant 45 minuts desprès de cada acte”.


ERC i Alternativa per Ripoll aposten per un altre format

Les explicacions de l'equip de govern no han satisfet ni ERC ni Alternativa per Ripoll-CUP. El grup republicà, en un comunicat fet públic dimecres a la nit, va reclamar fer l'acte a l'aire lliure. “Resulta del tot inexplicable que en el municipi amb més contagis d'una comarca confinada, s'opti per un espai amb poca ventilació i que ni tan sols garantirà que hi puguin assistir tota la mainada”.

ERC considera que es tracta d'una “decisió unilateral” de la regidora de Cultura i assegura que la majoria de la Comissió de Reis van manifestar “una i altra vegada” el rebuig a la decisió escollida i que havien proposat altres emplaçaments com la plaça coberta de la Lira o l'esplanada de davant del Monestir.

L'Alternativa per Ripoll-CUP, per la seva banda, demana directament que “l'Ajuntament es replantegi l'acte a l'interior del Comtal”. “A Ripoll no volem més Covid com a regal”, asseguren a través de les xarxes socials i destaquen que des de la Comissió de Reis “s'ha treballat molt dur” per buscar alternatives en un context on s'han prohibit les cavalcades tradicionals.
 

Altres notícies que et poden interessar

 

Participació