​Polèmica política per la recepció dels Reis a Ripoll

ERC i Alternativa per Ripoll reclamen que, en ple confinament de la comarca, es faci a l'aire lliure

Redacció
31 de desembre del 2021
Actualitzat a les 10:43h
Els Reis a Ripoll, en una imatge d'arxiu
Els Reis a Ripoll, en una imatge d'arxiu | NacióRipollès
Polèmica política a Ripoll pel format de la recepció dels Reis d'Orient. L'Ajuntament va decidir substituir la tradicional cavalcada –vetades pel Procicat- per un acte al Teatre Comtal. Tant ERC com l'Alternativa per Ripoll-CUP han censurat la decisió i reclamen es faci a l'aire lliure.

L'equip de govern va anunciar ahir el format per rebre els Reis a Ripoll: un acte de 15 minuts al Teatre Comtal que es repetiria cinc vegades (amb temps per facilitar l'accés i la sortida així com la desinfecció i la ventilació de l'espai).

Les reaccions a les xarxes socials no es van fer esperar i qüestionaven que s'hagués escollit un espai tancat i amb relativa poca ventilació. L'Ajuntament va respondre les crítiques amb un segon comunicat assegurant que el format escollit complia amb les indicacions del Procicat i que s'havien reforçat les mesures de seguretat: “aforament limitat al 30%, control de temperatura, distància de seients, mascareta, acte de 15 minuts de durada, purificadors d’aire a la sala, entrada i sortida per diferents llocs, neteja i desinfecció dels seients després de cada funció, obertura de tots els accessos per ventilar durant 45 minuts desprès de cada acte”.

ERC i Alternativa per Ripoll aposten per un altre format

Les explicacions de l'equip de govern no han satisfet ni ERC ni Alternativa per Ripoll-CUP. El grup republicà, en un comunicat fet públic dimecres a la nit, va reclamar fer l'acte a l'aire lliure. “Resulta del tot inexplicable que en el municipi amb més contagis d'una comarca confinada, s'opti per un espai amb poca ventilació i que ni tan sols garantirà que hi puguin assistir tota la mainada”.
ERC considera que es tracta d'una “decisió unilateral” de la regidora de Cultura i assegura que la majoria de la Comissió de Reis van manifestar “una i altra vegada” el rebuig a la decisió escollida i que havien proposat altres emplaçaments com la plaça coberta de la Lira o l'esplanada de davant del Monestir.

L'Alternativa per Ripoll-CUP, per la seva banda, demana directament que “l'Ajuntament es replantegi l'acte a l'interior del Comtal”. “A Ripoll no volem més Covid com a regal”, asseguren a través de les xarxes socials i destaquen que des de la Comissió de Reis “s'ha treballat molt dur” per buscar alternatives en un context on s'han prohibit les cavalcades tradicionals.