coronavirus

El brot a les llars residencials de la Fundació MAP, sota control

La majoria d'afectats ja estan fent vida "normal", segons l'entitat

per Redacció , 29 de desembre de 2020 a les 12:09 |
Després d’un mes de la detecció d’un brot a les llars residencials de la Fundació MAP a Ripoll, la situació ha millorat considerablement. Gairebé totes les persones ateses afectades han estat ja desaïllades i han començat a fer el dia a dia “normal” que es permet fer en aquests moments, segons una nota que ha fet pública l'entitat

El brot de Covid detectat a les llars residencials per a persones amb discapacitat que gestiona la Fundació MAP va arribar a tenir 21 positius del total de 43 residents, ara fa unes tres setmanes.


Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya s'ha fent un seguiment de la situació i de les mesures de control a totes les llars residències, juntament amb la direcció de la Fundació MAP. La situació clínica dels residents ha estat seguida sent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris de l’EAP Ripoll i per la Fundació. 

La Fundació MAP gestiona al Ripollès un total de nou pisos amb funcions de llars residències, amb 43 usuaris, a més d'una residència que no ha resultat afectada. La Fundació gestiona altres serveis -que tampoc han tingut afectació-, donant atenció a unes 600 persones a través dels suports a la infància, els suports terapèutics, d'oci i comunitaris, el suport al treball i el suport residencial (amb les llars residència, una residència i un suport a la pròpia llar). En el conjunt dels serveis compta amb una plantilla de 319 persones treballadores, 160 de les quals amb certificat de discapacitat.


Altres notícies que et poden interessar

 


 

Participació