Ja són nou els morts pel brot de la residència de Sant Joan de les Abadesses

A la Fundació Emma encara hi ha 11 residents positius aïllats

NacióDigital
28 de desembre del 2021
Actualitzat a les 15:17h
El brot de la residència de Sant Joan de les Abadesses ja és el pitjor que ha afectat el Ripollès en aquesta segona onada. Segons ha explicat el Departament de Salut a NacióRipollès, ja ha provocat un total de nou morts. A més, 11 residents positius continuen aïllats i un dotzè està ingressat en un hospital. Globalment, el brot ha afectat 33 dels 53 residents del centre.

Per altra banda, entre els professionals de la residència hi ha hagut 11 positius –un per contacte extern- i dos ja s'han pogut reincorporar.

El brot es va detectar el dia 3 de desembre quan un usuari va presentar símptomes. Immediatament es van dur a terme totes les mesures de prevenció i contenció del virus, com ara l’aïllament de tots els residents i es va activar un cribratge massiu a la residència. Per tal de facilitar la sectorització de la residència i els correctes aïllaments, durant el brot s’han traslladat alguns dels positius a la residència Orpea. Actualment, hi queden tres persones ja recuperades que avui tornaran a la Fundació Emma.

En els propers dies es faran testos serològics als residents que fa tres dies que no presenten símptomes per determinar el seu estat immunològic i començar el procés de desaïllament.

El Departament de Salut, explica a NacióRipollès, que estan fent un seguiment de la situació i de les mesures de control conjuntament amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la direcció de la residència, amb la col·laboració de l'Ajuntament. La situació clínica dels residents està sent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris de l’Àrea Bàsica de Salut Ripoll-Sant Joan de les Abadesses.

Cal recordar que en aquesta segona onada també es va detectar un brot a la residència de Ribes de Freser amb set morts i un altre a la de Camprodon, sortosament, sense víctimes mortals.