El Govern anuncia 4,3 milions en ajuts directes al Ripollès i la Cerdanya

Els establiments que han demanat una subvenció prèvia i són a les bases de la Generalitat rebran els diners d'ofici

Pere Aragonès i Ramon Tremosa
Pere Aragonès i Ramon Tremosa | ACN
NacióRipollès
23 de desembre del 2020
Actualitzat a les 19:41h
El Govern aprovarà la setmana vinent una primera transferència de 4,3 milions d'euros per articular ajuts directes a empreses dels sectors de la restauració, el turisme i el comerç del Ripollès i la Cerdanya, comarques tancades des d'aquest dimarts per l'augment de casos de covid-19.

"Al costat de salvar vides, hem de protegir llocs de treball i el Govern s'ha posat en marxa", ha dit el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda en funcions, Pere Aragonès en declaracions a l'ACN. Els establiments que han demanat una subvenció prèvia i són a les bases de l'executiu català rebran els diners d'ofici. La resta podran sol·licitar els recursos i rebre'ls "el més aviat possible", ha dit el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa.

Segons el titular d'Empresa, la mesura busca "permetre la supervivència de les empreses" de la zona que avui presentava uns indicadors de covid-19 molt més elevats que la resta de Catalunya. Per exemple, a la Cerdanya aquest dimecres el risc de rebrot era de 3.521 i al Ripollès de 1.907, molt per sobre de la mitjana catalana, que era de 349.