coronavirus

L'Hospital de Campdevànol creu que el tancament del Ripollès «arriba tard»

Hi ha 25 pacients amb Covid-19, nou menys que el rècord de la primera onada

per NacióRipollès , 23 de desembre de 2020 a les 13:25 |
L'Hospital de Campdevànol, aquest dimecres | ACN
El gerent de l'Hospital de Campdevànol, Joan Grané, creu que el tancament perimetral del Ripollès "arriba tard" perquè l'evolució de la pandèmia a la comarca ha empitjorat molt des de l'octubre. Malgrat tot, assegura que la situació a l'hospital no ha variat en els últims 10 dies.

El centre va detectar un brot ara fa tres setmanes i, des de llavors, només ingressa malalts amb covid-19, i els no positius els trasllada a Olot o Girona. Actualment tenen 25 pacients amb coronavirus i 20 treballadors afectats d'una plantilla de 215. La xifra d'ingressats suposa la pitjor dada de la segona onada i només nou menys que el rècord de la primera.


Grané creu que l'obertura per la Puríssima va afectar negativament i subratlla que els treballadors "estan molt cansats". Des de l'inici de la pandèmia, a l'Hospital de Campdevànol han mort 28 pacients, la meitat dels quals l'últim mes.

Des de l'inici de la pandèmia al Ripollès s'han detectat 1.309 positius i han mort 51 persones. El risc de rebrot arriba a 1907 i la velocitat de contagi és d'1,43, segons el portal Dades Covid.


La meitat de llits ocupats

En total, el centre té 50 llits, i ara mateix en té la meitat d'ocupats. A més, tindria disponibilitat per obrir una nova unitat, però el problema seria la falta de personal, ja que els 215 treballadors de la plantilla, n'hi ha 25 de positius. En aquest sentit, el gerent avisa que el personal "no ha descansat prou" i està cansat física i psíquicament.


A les portes de Nadal, el Ripollès tenia prevista una ocupació del 90% i es preveia un important increment de la població a causa de les segones residències. Grané creu que això no hauria suposat el col·lapse de l'hospital, però sí s'hauria incrementat la pressió assistencial del centre.


Altres notícies que et poden interessar

 


 

Participació