Coronavirus

El brot de la residència de Camprodon es dona per tancat

El balanç ha estat de 25 residents i vuit treballadors afectats per la Covid-19

per Redacció , 16 de desembre de 2020 a les 12:44 |
Residència de Camprodon | Ajuntament de Camprodon
El brot de Covid-19 declarat a mitjans de novembre a la residència geriàtrica municipal l'Hospital de Camprodon s'ha donat per tancat, de manera que la residència torna a ser qualificada de verda, segons fonts municipals. 

El balanç del brot ha estat de 25 residents positius dels cinquanta que hi ha i vuit treballadors afectats. El centre va començar el procés de desaïllament a principis de mes de desembre, quan van recuperar la normalitat 12 dels 17 primers afectats. Amb tot, la mateixa setmana, en els cribratges de control, van aflorar vuit positius més tots ells contactes estrets asimptomàtics, que ja han fet la seva corresponent quarantena i ja estan fent vida normal.


Des que es va detectar el brot es va procedir a sectoritzar la residència, aïllar els usuaris afectats, i es van posar en marxa totes les mesures per contenir-lo. Es van activar els mecanismes oportuns per tal que els residents poguessin continuar mantenint contacte telefònic i virtual amb els seus familiars, els quals han estat informats en tot moment des de l’inici del brot.


Des del Departament de Salut s’ha fet un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència, i amb la col·laboració de l’Ajuntament. La situació clínica dels residents ha estat vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i per l’Equip d’Atenció Primària de Camprodon, amb l’assessorament d’un professional de geriatria de l’Hospital de Campdevànol.

Des de la residència geriàtrica municipal l’Hospital s’ha volgut donar les gràcies a tota la gent que ha contribuït a superar aquesta crisi amb èxit i per aquest motiu han elaborat aquest missatge d’agraïment, en forma de vídeo:
Es tracta del segon brot en una residència de gent gran del Ripollès després que el que va afectar la residència municipal de Ribes de Freser fa unes setmanes i que va provocar fins a set víctimes mortals.

Altres notícies que et poden interessar

 


 

Participació