Denunciades tres persones a Ripoll per gravar un vídeo amb la mort d'un avi en un incendi

Les imatges, amb contingut sensible, van fer-se virals a les xarxes socials

Redacció
15 de desembre del 2020
Actualitzat a les 12:18h
Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Ripoll van denunciar penalment el passat 25 de novembre, a Ripoll, dues dones de 25 i 63 anys, i un home de 64 anys, tots tres veïns de la població, com a presumptes responsables d’un delicte de descobriment i revelació de secrets.

El matí del passat 20 de novembre es va produir un incendi mortal en un domicili del carrer monestir de la població de  Ripoll. A causa del foc, va morir un home d’avançada edat.

Després dels fets, de forma molt ràpida, va circular entre la població de Ripoll un arxiu de vídeo on es veia la víctima al balcó en els seus darrers instants de vida. Aquestes imatges van circular a través de totes les xarxes socials.

La Unitat d’Investigació d’aquesta comissaria va determinar que aquestes imatges, d’àmbit estrictament privat i amb un contingut altament sensible, s’havien difós a través d’una aplicació d’enviament entre mòbils, i s’havien fet virals a les xarxes socials amb el greu perjudici per la família del difunt.

La investigació va permetre identificar la dona que va enregistrar el vídeo i a altres persones que els van reenviar a xats massius, i així successivament, fins que se’n va fer una difusió descontrolada i massiva entre més persones de la població de Ripoll i de Catalunya.

Per aquest motiu, pel seu caràcter especialment sensible i delicat, enregistrar i difondre aquestes imatges constitueix un presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets que vulnera de manera flagrant la intimitat de la víctima mitjançant l’obtenció i difusió il·legítima d'imatges personals, amb l'agreujant de la manera en què la víctima va morir.

Les tres persones denunciades seran citades properament per declarar davant l’autoritat judicial competent de Ripoll.