​Nou brot de coronavirus: almenys 13 positius i un mort a la Fundació Emma de Sant Joan

Tres dels residents han estat temporalment traslladats a Girona

Redacció
12 de desembre del 2020
Actualitzat a les 12:56h
Nou brot de coronavirus al Ripollès. Almenys hi ha 13 positius i un mort a la residència Fundació Emma de Sant Joan de les Abadesses, tal i com ha avançat La Veu de Sant Joan i ha confirmat NacióRipollès. Segons dades facilitades pel Departament de Salut, hi ha sis residents positius aïllats al mateix centre, tres més han estat traslladats temporalment a Girona mentre que també hi ha quatre treballadors afectats.

A la residència de Sant Joan de les Abadesses hi ha 52 usuaris. El brot de moment n'ha afectat una desena malgrat que, segons fonts de Salut, hi ha alguns residents amb inici de símptomes pendents de resultats. A banda dels que estan aïllats en una zona de l'equipament, tres més han estat traslladats en un centre de Girona –on es fan els aïllaments de la regió sanitària- però està previst que tornin aquest mateix dilluns.

Es tracta del tercer brot en una residència a la comarca, després dels de Ribes de Freser i el de Camprodon, tots a la segona onada. Actualment també hi ha brots actius a les llars de la Fundació MAP i a l'Hospital de Campdevànol. Tot plegat contribueix que la comarca presenti les pitjors dades de tot Catalunya i, de fet, la setmana vinent hi haurà un cribratge massiu a Ripoll.