coronavirus

El brot a les llars residencials de la Fundació MAP ja afecta 21 usuaris

En l'última setmana, els positius han pujat lleugerament

per NacióDigital , 10 de desembre de 2020 a les 12:59 |
Un treballador de la fundació | Fundació MAP
El brot de Covid detectat a les llars residencials per a persones amb discapacitat que gestiona la Fundació MAP a Ripoll ha augmentat lleugerament en els últims set dies, segons una nota de l'entitat feta pública aquest dimecres. A hores d'ara, hi ha 21 positius del total de 43 residents (la setmana passada eren 17).

D’aquestes 21 persones, 15 estan en situació d’aïllament als propis pisos de les llars, dues han estat traslladades a la unitat residencial temporal la Floresta de Sant Gregori per tenir més espai als pisos del MAP, i quatre estan ingressades a l’Hospital de Campdevànol, si bé dues rebran l’alta en les properes hores.


D’entre els nous professionals afectats en un inici, alguns ja s'han reincorporat a la feina. Entre aquests, n’hi havia de les llars i també del Servei de Teràpia Ocupacional. Per això divendres 4 de desembre es va fer un cribratge a les 36 persones ateses al Servei de Teràpia Ocupacional que viuen a casa amb els seus familiars i que hi podrien haver estat en contacte durant l’activitat diürna al MAP. El resultat han estat sis persones positives, que estan passant el procés d’aïllament a casa seva.

Finalment, en els cribratges periòdics que es realitzen a la residència Centre Montserrat, aquest cap de setmana es van detectar dos professionals positius. Per això es va realitzar un nou cribratge a totes les persones ateses i treballadors amb resultat negatiu. No han sortit nous contagis.


Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya s'està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control a totes les llars residències, juntament amb la direcció de la Fundació MAP. La situació clínica dels residents està sent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris de l’EAP Ripoll i per la Fundació. 

La Fundació MAP gestiona al Ripollès un total de nou pisos amb funcions de llars residències, amb 43 usuaris, a més d'una residència que no ha resultat afectada. La Fundació gestiona altres serveis -que tampoc han tingut afectació-, donant atenció a unes 600 persones a través dels suports a la infància, els suports terapèutics, d'oci i comunitaris, el suport al treball i el suport residencial (amb les llars residència, una residència i un suport a la pròpia llar). En el conjunt dels serveis compta amb una plantilla de 319 persones treballadores, 160 de les quals amb certificat de discapacitat."


Altres notícies que et poden interessar

 


 

Participació