Tres víctimes més al brot de Covid-19 de l'Hospital de Campdevànol

A hores d'ara, continuen ingressats 34 pacients amb coronavirus i hi ha 22 treballadors positius

L'Hospital de Campdevànol, el passat dimecres
L'Hospital de Campdevànol, el passat dimecres | ACN
Redacció
09 de desembre del 2020
Actualitzat el 10 de desembre a les 11:50h
La situació de l'Hospital de Campdevànol continua en estat crític després del brot de coronavirus que ha afectat el centre. La direcció de l'hospital ha decidit aquest dimecres mantenir la mesura dràstica de no acceptar pacients que no tingui Covid, uns quants dies més, fins que el context sigui més benèvol.

L'hospital també ha comunicat aquest dimecres que des del dia anterior havien mort tres pacients més de Covid-19, la qual cosa enfila la xifra de víctimes del brot a sis i a 22 des de l'inici de la pandèmia.

A hores d'ara, hi ha encara 34 pacients ingressats amb coronavirus, 19 dels quals aguts. També hi ha 22 professionals sanitaris positius, una percentatge molt elevat dels treballadors totals del centre. Aquesta xifra de pacients de Covid és la més alta en tota la segona onada de la pandèmia i iguala els 34 que es van tenir en un moment donat durant la primera.

L'Hospital de Campdevànol ha diagnosticat 432 positius de Covid-19 des de l'inici de la pandèmia. El centre ha donat d'alta un total de 132 pacients. 

A causa del brot, l’hospital ha redistribuït a tots els pacients positius en una unitat del centre, i la resta de malalts a una unitat no Covid. L’objectiu és poder deslliurar espais de l’hospital per així poder fer una desinfecció integral i poder tornar a permetre ingressos de pacients no Covid el més aviat possible i sense perill de poder-se infectar per la malaltia.

L’Hospital de Campdevànol ja fa dies que va prendre mesures de prevenció per evitar possibles contagis de Covid-19. En aquest sentit, setmanes enrere es van prohibir les visites a pacients ingressats a l’hospital, excepte casos molt concrets. També es van suspendre totes les intervencions quirúrgiques amb ingrés i el servei de l’Hospital de Dia.

El motiu aleshores era la situació epidemiològica a la comarca del Ripollès, que era molt desfavorable per l’alt índex de contagi. Arrel del brot detectat al novembre es van revisar totes les instal·lacions de ventilació, s’han fet cribatges constants als professionals sanitaris i s’ha estat en contacte periòdic amb el sistema de vigilància epidemiològica.