Endesa reforma part de la xarxa elèctrica de la Vall de Camprodon

Les obres milloraran el servei el servei de 1.600 usuaris de Camprodon i Molló

Les instal·lacions de la xarxa elèctrica a la Vall de Camprodon
Les instal·lacions de la xarxa elèctrica a la Vall de Camprodon | Endesa
Redacció
09 de desembre del 2020
Actualitzat a les 14:25h
Endesa ha reformat part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió de la Vall de Camprodon per tal de reforçar la qualitat i continuïtat del subministrament. Així, l’actuació, que compta amb una inversió aproximada de 132.000 euros, aportada íntegrament per la companyia, beneficia directament a més de 1.600 clients de Beget i Salarça, nuclis agregats de Camprodon; així com Espinavell i Favars i Fabert, pedanies de Molló.

D’aquesta manera, s’ha realitzat una rasa de més de 600 metres per tal d’estendre un nou tram d’1,3 quilòmetres de cablejat i, així, enllaçar la subestació de Camprodon amb els centres de transformació del nucli urbà del municipi, de manera que es crearà el que s’anomena tècnicament una anella elèctrica. Dit d’una altra manera, possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients). Això repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no serà necessari cap interrupció de subministrament.

En concret, els treballs, que s’han realitzat al carrer de cal Marquès, passeig de la Muralla i al passeig de la Font Nova, formen part del conjunt d’actuacions que Endesa promou per a la millora de les seves infraestructures i del subministrament elèctric al Ripollès, totes elles enfocades a la progressiva adaptació de les instal·lacions de la companyia a les darreres tecnologies del sector.