Campdevànol reforma de dalt a baix la Sala Diagonal

La iniciativa suposarà una inversió de 150.000 euros

Les obres al teatre ja s'han iniciat
Les obres al teatre ja s'han iniciat | Ruth Espuny
Redacció
07 de desembre del 2020
Les obres de la sala-teatre Diagonal de Campdevànol van començar la setmana passada i tenen com a objectiu principal adequar-la a la normativa vigent i legalitzar l’equipament a l’activitat recreativa de sala de festes. Aquesta actuació s’emmarca dins la llei de Barris, i les obres han d’estar acabades el mes de març. La inversió total és de 150.000 euros.

Es tracta de la primera gran reforma que es fa al teatre des de que es va fer, l’any 1962. Les actuacions que s’hi preveuen són la millora i reforma de les instal·lacions, amb la col·locació d’una mànega contra incendis a l’escenari, una nova escala d’evacuació amb dues portes de sortida a l’exterior, es farà  la senyalització contra incendis corresponent i finalment s’ignifugarà la coberta del teatre. Els treballs també inclouen la instal·lació de la calefacció amb una caldera de gas de condensació d’alta eficiència energètica amb la instal·lació d’aeroterms.

La reforma també va orientada a complir la normativa d’accessibilitat per a persones amb dificultats de mobilitat i el condicionament dels vestuaris de la planta baixa. També es farà la substitució de la fusteria exterior amb portes enrotllables d’alumini amb aïllament exterior. Pel que fa els acabats interiors, es pintarà la sala i la zona del bar i es substituirà la fusta de l’escenari. També es farà una millora del sanejament dels lavabos públics i s’instal·larà un moble cafeter.

La sala Diagonal es va construir el 1962 per una iniciativa privada i es va inaugurar dos anys més tard amb un aforament de 700 persones. El seu primer ús va ser com a cinema fins a l’any 1989, moment en què va ser expropiat per l’Ajuntament i va passar a ser una sala polivalent on, fins avui en dia, s’hi desenvolupen diferents activitats.

L’alcaldessa, Dolors Costa, destaca que es tracta d’una reforma “molt important, perquè és un equipament que fa temps que pateix deficiències: la gent es queixava que feia molt fred a l’hivern i molta calor a l’estiu” a banda de la necessitat de legalitzar la sala segons la normativa vigent. Costa destaca també que és la primera gran reforma que es fa a la sala Diagonal “ja que fins ara s’havien fet actuacions petites com les de reforçar l’escenari”.