coronavirus

Un brot a les llars residencials de la Fundació MAP afecta 26 persones

Hi ha 17 residents i nou treballadors positius

per NacióDigital, 3 de desembre de 2020 a les 09:38 |
Un treballador de la fundació | Fundació MAP
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un brot de Covid s'ha declarat a les llars residencials per a persones amb discapacitat que gestiona la Fundació MAP a Ripoll. En total, hi ha 26 positius: 17 dels 43 residents, i nou treballadors, d’una plantilla de 41 professionals.

El brot es va declarar després que un treballador del servei de teràpia ocupacional donés positiu. Les primeres proves fetes van permetre detectar dos casos més entre els treballadors i tres entre els residents, els quals van ser traslladats a la unitat residencial temporal La Floresta, del Consorci de Sant Gregori de Girona, per facilitar l'aïllament dels companys de pis. 


Dilluns 30 de novembre es van fer proves PCR a tots els residents de les llars i als treballadors, d'entre els quals han sortit vint persones contagiades més. Tots els positius són asimptomàtics o presenten clínica lleu. Des que es va detectar el brot, s’han posat en marxa totes les mesures per contenir-lo. 

Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya s'està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control a totes les llars residències, juntament amb la direcció de la Fundació MAP. La situació clínica dels residents està sent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris de l’EAP Ripoll i per la Fundació. 


La Fundació MAP gestiona al Ripollès un total de nou pisos amb funcions de llars residències, amb 43 usuaris, a més d'una residència que no ha resultat afectada. La Fundació gestiona altres serveis -que tampoc han tingut afectació-, donant atenció a unes 600 persones a través dels suports a la infància, els suports terapèutics, d'oci i comunitaris, el suport al treball i el suport residencial (amb les llars residència, una residència i un suport a la pròpia llar). En el conjunt dels serveis compta amb una plantilla de 319 persones treballadores, 160 de les quals amb certificat de discapacitat."

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació