Sant Joan de les Abadesses

Sant Joan destinarà un milió d'euros a la rehabilitació de la colònia Llaudet

L’Ajuntament aprova un pressupost de 6,4 milions d’euros per al 2021, amb 2,6 per a inversions

per Redacció, 3 de desembre de 2020 a les 13:39 |
La colònia Llaudet | Ajuntament Sant Joan de les Abadesses
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, en la sessió plenària celebrada el passat  25 de novembre, va aprovar el pressupost per a l’exercici 2021 de 6.428.774,48 euros. Uns números que s'han ajustat a les condicions econòmiques actuals de pandèmia, i amb una reducció del capítol de despeses generals.

Els comptes detallen unes inversions previstes per valor de 2,6 milions d’euros de les quals destaquen 724.252 euros de la revitalització de Sant Antoni en una nova licitació (dels quals, si tirés endavant, l’Ajuntament només hauria de pagar-ne 65.685 perquè la resta estarien subvencionats per la Diputació de Girona, la Generalitat i l’ICAEN); la inversió per recuperar l’espigó del riu Ter que es va endur l’aigua del temporal Glòria (171.699 euros); una actuació a la colònia Llaudet d'1.020.982 euros que estarà supeditada a la concessió d’una ajuda per un Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) a la signatura d’un conveni entre Incasòl i l’Ajuntament (actualment ja s’ha rebut una primera ajuda del Departament de Cultura de la Generalitat de 90.000 euros); o la rehabilitació i adequació de l’edifici Duran i Reynals de l’antiga escola Abadessa Emma per poder-hi traslladar la Biblioteca Josep Picola (de 200.625 euros, que estarien subvencionats per la Generalitat i la Diputació de Girona).


La inversió més gran és, doncs, la rehabilitació d’una de les naus antigues de la colònia Llaudet. Aquest espai podria incloure un espai museístic sobre la història de la indústria tèxtil d’aquell entorn, un espai que estava inclòs en les clàusules de compra que varen signar Incasòl i l’antiga empresa propietària, i també allotjarà un projecte per definir que tindrà l’objectiu de millorar la competitivitat, augmentant la col·laboració entre els agents del territori, l’increment de la inversió pública i privada, i la creació d’ocupació.

El pressupost es va aprovar amb els vots positius dels sis regidors del grup de MES i l’abstenció dels 5 regidors del grup d’ERC.


Canvi de gestió a l’Alberg Ruta del Ferro

En el capítol de despeses generals, i relacionat amb un altre punt de l’ordre del dia, ja no inclou les retribucions als treballadors de l’Alberg Ruta del Ferro (143.413 euros menys amb relació al pressupost de 2020), ni tampoc les despeses en béns i serveis associats a l’alberg (123.120 euros), ja que es va aprovar posar a disposició de l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya la gestió d’aquest servei municipal, a l’espera que s’aprovi un conveni regulador que s’apliqui l’any 2022.


En la sessió plenària celebrada el juny d’aquest 2020, ja es varen aprovar les bases per a un possible concurs per externalitzar la gestió de l’alberg mitjançant una concessió administrativa, però l’Ajuntament ha continuat estudiant diferents opcions i, finalment, s’ha optat per l’acord amb Joventut.

En el mateix ple es va aprovar el pla de millora urbana per a l’ordenació de volums de la Coromina del Bac, que permetrà noves tipologies d’habitatge; l’aprovació del nomenament del nou Jutge de pau de Sant Joan de les Abadesses; l’aprovació d’un Pla d’acció per a les diversitats sexuals i de gènere i del Pla local de joventut; i l’aprovació de la moció presentada pel grup d’ERC per a la ubicació d’un espai de dol de nadons que han mort en l’etapa gestional o pocs dies després d’haver nascut.

 

Participació