​«No som invisibles», crida el sector de la discapacitat intel·lectual

La Fundació MAP participa als actes del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Redacció
02 de desembre del 2020
Actualitzat a les 11:18h

El proper dijous, 3 de desembre, és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que el sector de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament el commemoraren sota el lema de “No som invisibles” 

L’objectiu és denunciar el desconeixement que hi ha al voltant del col·lectiu i que porta a situacions discriminatòries i a polítiques insuficients que l’allunyen de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Una invisibilitat que s’ha agreujat amb la crisi del coronavirus. Des d’un punt de vista administratiu, polític, social i, fins i tot, sanitari, no s’han tingut en compte les necessitats de les persones més vulnerables.

Des de Dincat, la federació d'entitats catalanes que donen atenció al col·lectiu de discapacitat intel·lectual, s’ha elaborat un manifest conjunt que recull les principals demandes i que subscriuen també des de la Fundació MAP de Ripoll

Acte amb presència de la Fundació MAP

Dincat també ha organitzat un acte reivindicatiu pel mateix dia 3 de desembre que es farà en format virtual (plataforma Zoom) a les 11 del matí. S’hi podrà accedir a través d’aquest enllaç: www.dincat.cat/nosominvisibles.

Comptarà amb la presència del vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, que conversarà amb representants del sector, en concret, de les persones ateses, de les famílies i de les entitats. La persona que intervindrà en nom de totes les entitats catalanes serà la directora gerent de la Fundació MAP, Hermínia Ordeig, que també és membre de la junta directiva de Dincat. 

L'acte es tancarà amb l'estrena d'un videoclip fet amb la col·laboració de "Música per la inclusió".  
 

Cartell de la celebració