Rodalies

El Parlament insta al Govern a recuperar els sis trens eliminats de l'R3

La proposta del PSC no ha obtingut el suport d'ERC i Junts

per Redacció , 27 de novembre de 2020 a les 12:10 |
Un tren de l'R3 al seu pas per Parets del Vallès | Paula Roque
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La comissió de territori del Parlament ha aprovat aquest dimecres una proposta de resolució del PSC que demana al Govern que recuperi les tres expedicions d’anada i tornada entre les estacions Granollers-Canovelles i l’Hospitalet suprimides el setembre. La iniciativa ha comptat amb els suports dels grups de Ciutadans i Catalunya En Comú Podem i les abstencions d'ERC i Junts.


El diputat socialista Jordi Terrades s'ha mostrat "sorprès" per com "el Govern, que gestiona Rodalies, ha suprimit tres viatges d’anada i tres de tornada entre l'Hospitalet del Llobregat i Granollers-Canovelles just quan es posa en marxa la Zona de Baixes Emissions de Barcelona, per la qual cosa molts cotxes deixen de poder entrar a la zona i, per tant, cal potenciar el transport públic”. És per això que insten el Govern a recuperar les freqüències perquè "reforcen el conjunt del sistema i milloren el servei".

Des d'ERC, Marc Sanglas ha justificat la seva abstenció perquè, tot i compartir el fons, creu que hi ha un element de temporalitat: "S'estan fent unes obres ferroviàries que estrenyen l'accés a Barcelona. Però la gent es mobilitza menys, els trens estan entre un 50 i un 60%. S'han reduït unes freqüències, però no es deixa la comarca sense servei". 


En la mateixa línia s'ha mostrat Antoni Morral, de Junts: "Tan bon punt es pugui, aquests trens s'han de recuperar. El que ens estranya és que no s'hagi acceptat la nostra esmena, que posava de relleu que tot plegat es produeix per les obres i es demanava que la recuperació es faci quan Adif hagi acabat les obres i, a més, s'ha valorat en quins municipis l'impacte era menor".
 

 

Participació