La Caixa dona suport a l'oci segur de la Fundació MAP a través dels grups d'amics

L'entitat destina 3.000 euros a la iniciativa

El director de Banca Institucions de CaixaBank a Girona, Ivan Tibau, i la directora gerent del MAP, Hermínia Ordeig
El director de Banca Institucions de CaixaBank a Girona, Ivan Tibau, i la directora gerent del MAP, Hermínia Ordeig | MAP
NacióDigital
20 de novembre del 2020
Actualitzat a la 13:28h
Amb la irrupció de la pandèmia del coronavirus i el confinament, a mitjans de març, els grups d’amic/gues i participació de la Fundació MAP van deixar de funcionar. Es tractava de diferents grups de joves i adults de persones amb discapacitat, malaltia mental i/o risc d’exclusió social que quedaven per fer propostes de lleure i d’oci amb el suport d’una persona monitora, sobretot els caps de setmana.

Amb l’arrencada del nou curs, la Fundació MAP ha apostat per tornar a posar en marxa aquests grups, sobretot per poder treballar un altre cop vincles afectius i relacionals, trencar sensacions d’aïllament i potenciar l’autogestió i l’autodeterminació de les persones participants.

El projecte "Nou model de lleure en temps de pandèmia: grups d’amics/gues d’oci segur" ha creat nous grups d’afinitat entre persones joves i adultes més reduïts, de màxim cinc persones més el monitor de suport. Alguns ja han començat a funcionar i se’n podran crear fins a una desena, que permetran beneficiar unes 50 persones amb discapacitat, malaltia mental i/o risc d’exclusió social.

L’Obra Social la Caixa dona suport al projecte amb 3.000 euros, que es destinen als suports de monitoratge necessaris per fer una atenció individualitzada dels participants, crear i engegar els grups d’afinitat, planificar les activitats i fer l’acompanyament necessari.

Fa uns dies es va formalitzar la col·laboració entre les dues entitats amb la signatura del conveni per part del director de Banca Institucions de CaixaBank a Girona, Ivan Tibau, i la directora gerent del MAP, Hermínia Ordeig.