Coronavirus

Brot de coronavirus a la residència de Camprodon amb 25 positius

Afecta 17 dels 50 residents i tots són assipmtomàtics o en estat lleu

per Redacció , 19 de novembre de 2020 a les 18:37 |
El Departament de Salut i l'Ajuntament de Camprodon han informat d'un brot de Covid-19 a la residència geriàtrica municipal l'Hospital. Afecta 17 residents dels 50 que hi ha actualment així com 8 treballadors. Fins al moment els contagiats són asimptomàtics o amb estat lleu.

El brot es va detectar aquest dilluns quan una treballadora va donar positiu. Dimarts es va fer el cribratge a usuaris i personal i l'endemà es van tenir els resultats. Seguidament, es va sectoritzar la residència, es van aïllar els residents i es van posar en marxa totes mesures per contenir el brot.


S'ha habilitat una planta del centre geriàtric per atendre els avis afectats i s'han activat els mecanismes per mantenir el contacte telefònic i virtual amb els familiars, a qui s'ha informat del brot.

Des del Departament de Salut s'està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència, amb la col·laboració de l'Ajuntament. La situació clínica dels residents està essent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i per l'Equip d'Atenció Primària de Camprodon amb l'assessorament d'un professional de geriatria de l'Hospital de Campdevànol.


Es tracta del segon brot en una residència de gent gran del Ripollès després que el que va afectar la residència municipal de Ribes de Freser fa unes setmanes i que va provocar fins a set víctimes mortals.

Altres notícies que et poden interessar 

Participació