Nadal

​Ripoll tindrà cavalcada de Reis adaptada a la Covid

El trajecte serà molt més llarg, per tal d’evitar aglomeracions

per Pere Pratdesaba , 18 de novembre de 2020 a les 14:36 |

Cavalcada dels Reis d'Orient a Ripoll Foto: Arnau Urgell


Els nens i nenes de Ripoll tindran la cavalcada de Reis. Això sí, amb petits canvis de format i de programa, per tal d’evitar l’expansió de la Covid.


“Teníem por per les restriccions, però al final la cavalcada es podrà fer. Els Reis vindran com cada any, tots els nens i nenes els podran rebre. Però no els podran donar les cartes a la mà, això no”, ha explicat la regidora de Cultura, Montsina Llimós, a NacióRipollès. Aquesta serà una de les grans diferències vers els altres anys, i els infants hauran d’enviar les seves missives via mail o les hauran de dipositar en unes bústies que s’ubicaran a diversos punts de Ripoll. Hi haurà, però, més novetats.

Així, Ses Majestats es posaran en contacte amb els nens i nenes de la localitat a mitjans de desembre, a mig camí de Ripoll, per anunciar que arribaran com cada any a la població. Ho faran a través d’un vídeo que es penjarà al web de l’Ajuntament. Llavors, l'1 de gener la patgessa reial farà un recorregut per diversos carrers.


Pel que fa a la cavalcada, enguany tindrà la particularitat que serà molt més llarga, unes tres hores, i abastarà gairebé tots els barris de Ripoll. “Amb aquesta dispersió volem evitar que hi hagi acumulacions de gent i garantir així que es mantinguin les distàncies de seguretat, ja sigui des de casa o des del carrer”, argumenta Llimós. La ruta que es farà serà semblant a la que van fer els gegants a la Festa Major. 

El que s’ha suspès és la visita dels Reis a l’església de Sant Pere on els nens i les nenes els entregaven les cartes. 


A hores d’ara, encara es desconeix amb detall l’horari i tot el recorregut de la cavalcada. L’Ajuntament l’anunciarà en els propers dies.

Altres notícies que et poden interessar 

Participació