coronavirus

La Farga Palau de Ripoll serà seu del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya

Es tracta de l'únic espai visitable a tot el país del sistema de producció conegut com a Farga Catalana

per NacióDigital, 18 de novembre de 2020 a les 10:18 |
La Farga Palou de Ripoll | MNACTEC
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Farga Palau de Ripoll serà seu del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC). Així ho ha aprovat aquest dimarts el Govern, que ha subratllat que es tracta de l'exemple més destacat i l'únic visitable que es conserva a tot el país del sistema de producció conegut internacionalment com a Farga Catalana, de forma completa i amb la singularitat de les anomenades trompes.

L'espai va ser adquirit pel mateix MNACTEC l'any 1997 i, en crear-se l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural l'any 2014, va ser adscrit a aquesta Agència, que n'ha proposat la creació com a seu del MNACTEC.


Des de l'any de la seva adquisició, el MNATEC ha preservat, rehabilitat i museïtzat l'equipament, on actualment s'estan duent a terme de manera regular visites guiades, demostracions i activitats didàctiques. També forma part de dos projectes europeus en l'àmbit de la metal·lúrgia.

L'any 1986, va rebre la designació de lloc d'interès històric metal·lúrgic mundial per part de la prestigiosa American Society for Metals.


Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​ 

Participació