Sant Joan de les Abadesses dedica 40.000 euros als projectes participatius

Els veïns tindran fins al 29 de novembre per fer propostes

Redacció
09 de novembre del 2020
Actualitzat a les 11:36h

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, amb el suport de la Diputació de Girona, ha iniciat un procés de pressupostos participatius on els veïns i veïnes podran determinar el destí de 40.000 euros del pressupost municipal del 2021. 

Així expliquen els pressupostos participatius l'Ajuntament: "Els pressupostos participatius de Sant Joan de les Abadesses són un exercici d’aprofundiment democràtic a través del qual la ciutadania pot decidir de manera directa una part del pressupost del capítol d’inversions del municipi. Es tracta d’un procés participatiu que combina la democràcia deliberativa (generació d’intel·ligència col·lectiva) amb la democràcia directa (presa de decisions a través d’un procés de votació). Això vol dir que els veïns i veïnes poden presentar propostes concretes d’inversió per millorar el municipi. Posteriorment aquestes propostes seran analitzades per l’ajuntament (anàlisi de viabilitat). Després, les propostes que resultin vàlides seran prioritzades per la ciutadania. I finalment, les persones empadronades al municipi decidiran, a través d’una votació, els projectes guanyadors per tal que l’ajuntament els executi".

El període per presentar propostes va començar el passat dissabte, 7 de novembre, i s'acabarà el diumenge 29 de novembre (ambdós inclosos).

- Tríptic sobre els pressupostos participatius