Ribes de Freser

Ribes tanca la primera fase dels pressupostos participatius amb més de 50 propostes veïnals

Els serveis tècnics municipals avaluaran ara la viabilitat i validesa de cadascuna d'elles

per Redacció, 4 de novembre de 2020 a les 10:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els primers pressupostos participatius de la història de Ribes de Freser han tancat la seva primera fase amb un notable èxit de participació ciutadana. En total, s’han recollit 51 propostes veïnals amb actuacions, projectes i idees per millorar el present i futur del municipi.

El passat dimecres 30 de setembre es va donar el tret de sortida al procés participatiu; i fins al divendres 30 d’octubre, els veïns i veïnes han pogut enviar les seves propostes mitjançant el portal adequat per a l'ocasió.


Per primer cop en la història del municipi, l’Ajuntament de Ribes de Freser, amb el suport de la Diputació de Girona, posa directament en mans de la població una partida de 25.000 euros del capítol d’inversions del pressupost municipal per a l’exercici 2021. La voluntat del consistori és promoure la participació ciutadana i la implicació dels veïns i veïnes en la governança municipal.

"Estem molt satisfets pels resultats d’aquesta primera fase. Les més de 50 propostes recollides, en un context tan complicat com l’actual, demostren les ganes de participar dels ribetans i ribetanes", ha celebrat l’alcaldessa de Ribes de Freser, Mònica Santjaume. "Animo tothom a seguir de prop el procés i participar en les properes fases del procés a fi de decidir entre tots i totes el municipi que volem", ha afegit .


Estudi de les propostes

Un cop finalitzada la recollida de propostes, comença la fase de filtrat i valoració de les mateixes. Els serveis tècnics de l’Ajuntament de Ribes de Freser analitzaran totes les propostes recollides i determinaran la seva validesa.


Per tal que siguin admeses, les propostes han de complir amb un seguit de requisits: ser de competència municipal, no contradir els plans aprovats per l’Ajuntament, ser viables tècnicament i econòmicament, respectar el marc jurídic i legal i ser considerades una inversió. Totes les propostes que compleixin amb aquests requisits passaran a la tercera fase, que consistirà en la realització d’un Fòrum Ciutadà de Priorització, una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes on se seleccionaran les propostes que passaran a la votació final.

Els pressupostos participatius es tancaran amb una votació popular oberta a totes les persones empadronades a Ribes de Freser que tinguin 16 anys o més. Per tal d’aconseguir una alta participació, s’habilitaran dos canals de votació: un de telemàtic i un de presencial (sempre i quan la situació sanitària ho permeti).

 

Participació