Ripoll regula l'ús de patinets i bicicletes

Aprovada per una amplia majoria la nova ordenança municipal

Redacció
02 de novembre del 2020
Actualitzat a les 12:04h
El ple de l’Ajuntament de Ripoll del mes de setembre va aprovar inicialment l’ordenança municipal de circulació per poder gestionar l’ús i el trànsit de cicles, bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP) per tal de compatibilitzar l’ocupació de l’espai públic. El text es troba ara en exposició pública per un període de trenta dies hàbils.

La proposta va rebre els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat, ERC, Alternativa per Ripoll i la regidora Silvia Orriols. El PSC es va abstenir.

"Atès l’augment de l’ús dels patinets, bicicletes i altres elements de mobilitat a la vila s’ha de regular de forma específica aquests mitjans de transport per establir un marc genèric que pugui donar resposta a les necessitats actuals", argumenten des de l'ajuntament. En aquesta nova normativa es recullen les diferents definicions dels diferents elements i ginys de mobilitat, així com la nomenclatura de les vies o espais públics susceptibles de ser utilitzades per les bicicletes i VMP. Alhora, se’n detallen les mesures a adoptar per la seva circulació: totes les persones conductores de cicles, bicicletes menors de divuit anys hauran  de portar casc de protecció, norma que també s’aplicarà per a les persones conductores de  VMP menors de setze anys.

A les vies urbanes, la circulació de bicicletes i VMP s’efectuarà per les calçades, pels carrils bici i per les zones especialment habilitades. S’entén per zones especialment habilitades les que la normativa estableix exclusivament com destinades a la circulació de bicicletes, aquelles en què la senyalització ho permet i aquelles en les quals existeixi una autorització expressa, i que es recullen en la mateixa ordenança.