El film «Cholitas» guanya el Gollut, en una edició amb rècord d'espectadors

Juan Carlos Mostaza s'emporta el premi al millor curt i Marc Sanyé el de reportatge de fotoperiodisme

La increïble història de les «cholitas»
La increïble història de les «cholitas» | Promocional
Redacció
02 de novembre del 2020
Actualitzat a les 11:24h

El film Cholitas dels directors Jaime Murciego i Pablo Iraburu s'ha emportat el Premi al millor llargmetratge del Terra Gollut Film Festival que s'ha fet al Ripollès. Ho han fet en una edició marcada per la pandèmia, que ha impedit que la gala de la clausura es pogués fer a la Filmoteca de Catalunya, tal com estava previst aquest dissabte al vespre.


Cholitas és la història de l'expedició de cinc dones bolivianes indígenes que es proposen escalar la muntanya més alta dels Andes i d'Amèrica. 

Reflejo, de Juan Carlos Mostaza, s'ha emportat el guardó al millor curtmetratge, i Marc Sanyé, el de reportatge de fotoperiodisme per Pandèmic. El premi a la trajectòria audiovisual es va entregar a Teresa Font, muntadora de cinema i guanyadora de dos Goya. Tot plegat en un festival que ha arribat a 7.286 espectadors, la xifra més alta assolida pel Terra Gollut.

La organització reconeix que la pandèmia els ha obligat a "improvisar" i al final s'ha organitzat un festival híbrid, amb una part presencial i una virtual, on un total de 592 persones han vist les activitats paral·leles a través del canal de YouTube.

- Consulteu aquí tot el palmarès del festival