medicina

Les vacunacions de grip de Ribes i Campdevànol s'ajornen perquè el personal sanitari està a la residència

La Residència de la Gent Gran de Ribes ha tingut un brot de coronavirus

per Redacció , 26 d'octubre de 2020 a les 11:36 |
Un pacient vacunant-se de la grip | ACN
L'Hospital de Campdevànol ha informat que, degut al suport assistencial que els professionals de l'ABS Ribes-Campdevànol estan donant a la Residència de la Gent Gran de Ribes, on s'ha detectat un brot de coronavirus, s'han ajornar les vacunacions de grip previstes per aquesta setmana a Ribes de Freser i Campdevànol. A Ribes, les vacunacions s'havien de fer aquest dilluns i dimarts, 26 i 27 d'octubre, i a Campdevànol, els dos dies següents, 28 i 29 d'octubre.
 
La campanya de vacunació contra la grip, que enguany s’avança un parell de setmanes respecte l’any passat, va començar el 15 d'octubre. La principal novetat de la campanya d’enguany, que coincideix amb la pandèmia de la Covid-19, és que majoritàriament es fa fora dels centre d’atenció primària i consultoris locals, precisament per evitar aglomeracions en aquests espais, i per assegurar que es compleixen totes les mesures de seguretat davant el coronavirus.


Hi treballen personal d’infermeria i TCAI dels propis equips d’atenció primària. També poden estar acompanyats de personal administratiu per planificar noves visites.

La majoria d’Equips d’Atenció Primària realitzen les vacunacions en espais municipals cedits pels propis ajuntaments, o en zones exteriors del CAP habilitades expressament amb aquesta finalitat. Entre tots els centres de l’Institut Català de la Salut a Girona s’han establert fins a 101 punts de vacunació.

Els objectius de l’Agència de Salut Pública de Catalunya pel que fa a les cobertures de vacunació d’aquesta temporada 2020-2021 són assolir o superar cobertures de vacunació del 75% en persones grans, preferentment a partir dels 65 anys i en el personal sanitari i sociosanitari, així com superar el 60% en embarassades i en persones amb condicions de risc.

La vacuna de la grip es recomana especialment a les persones susceptibles a patir els seus efectes, com ara les qui tenen malalties cròniques, la gent gran, les dones embarassades, els professionals de l'àmbit sanitari i sociosanitari i col·lectius de serveis essencials (bombers, policia, docents, persones que conviuen a la llar amb persones d’alt risc...). Tenint en compte la situació epidemiològica actual i la importància de mantenir els serveis educatius actius, per aquesta campanya 2020-2021 també es considera el col·lectiu de docents com un servei públic essencial on es recomana la vacunació. Aquestes persones
s’hauran de vacunar als mateixos serveis sanitaris que els hi corresponguin.

Podeu consultar tots els horaris del Ripollès, a sota: 
 

Com es pot obtenir cita per a la vacunació contra la grip?

- Consultar el web de programació de visites on s’indica en quins punts es vacuna a cada equip d’atenció primària on es pot triar el dia i l’hora que un desitgi. També hi podeu accedir des de La Meva Salut.

- Trucar per telèfon al centre d’atenció primària o centrals de programació.

- El centre d’atenció primària pot programar la visita per a la vacunació en el mateix centre o en qualsevol dels punts comunitaris que l’equip tingui establert.


Altres notícies que et poden interessar 

Participació