Netflix oferirà una minisèrie sobre els atemptats del 17-A

La producció, titulada «800 metros», estarà dirigida per Elías León i comptarà amb els periodistes Anna Teixidor, Nacho Carretero i Jesús Garcia

Homenatge a les víctimes del 17-A
Homenatge a les víctimes del 17-A | ACN
Redacció
23 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:28h
La plataforma Netflix ha anunciat que oferirà aquest 2020 un documental sobre els atemptats a La Rambla de Barcelona i a Cambrils el 17 d'agost de 2017. Es titularà 800 metros, en referència a la distància que separa la plaça Catalunya del mosaic de Joan Miró i que una furgoneta va recórrer atropellant els vianants.

La plataforma està desenvolupant la minisèrie de tres episodis amb Bambú Producciones. Comptarà amb la producció executiva de Ramón Campos i la direcció d'Elias León (El caso Asunta, El caso Alcàsser), que treballaran novament junts com a guionistes. A més, s'afegirà un comitè de redacció integrat per periodistes com Anna Teixidor, autora del llibre Los silencios del 17-A, Nacho Carretero i Jesús Garcia.

El documental 800 metros planteja com aquells atacs terroristes van ser perpetrats per joves "completament integrats" a la societat espanyola. Segons ha avançat Netflix, la producció audiovisual intenta respondre "com va poder succeir una cosa així?".