Segon mort a la residència de Ribes

El centre encara té 53 positius de coronavirus, quatre dels quals estan ingressats a l'hospital

La residència municipal on s'ha detectat el brot de Covid-19
La residència municipal on s'ha detectat el brot de Covid-19 | Laia Deler
20 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 14:38h
Nova defunció a la Residència Municipal per a la Gent Gran de Ribes de Freser, on la setmana passada es va decretar un brot de coronavirus. Es tracta d'una dona resident amb patologies prèvies, segons fonts de l'Ajuntament.

Aquesta és la segona víctima de la residència, la primera va ser una altra dona que també presentava patologies prèvies. La situació al centre, pel que fa a la resta d'usuaris, aquest dimarts el matí continua igual, amb 53 positius: 35 residents amb simptomatologia lleu o assimptomàtics, quatre residents ingressats a l’Hospital de Campdevànol i 14 treballadors molt lleus o asimptomàtics. Al centre hi treballen poc menys d'una trentena de persones.

La residència ha quedat molt justa d'efectius i l'empresa encarregada de la gestió, Sumar, ha incorporat gerocultors de manera urgent per tal de cobrir les baixes. L'alcaldessa de la població, Mònica Sanjaume, ha explicat a NacióRipollès que les ràtios estan cobertes i que no hi ha problemes. Des de l'ABS, a més, s'han incorporat dues infermeres i un geriatra al seguiment directe a la residència.

En el marc d'aquesta situació tan complexa, Sanjaume ha reclamat al Departament de Salut un cribratge massiu a la població, La petició es va fer en una trobada que es va celebrar aquest diumenge al matí per avaluar la situació. 

El Departament de Salut, segons ha declarat un portaveu en aquest diari, no té sobre la taula la possibilitat de fer un cribratge massiu a Ribes de Freser. "Vigilància epidemiològica és qui, sota criteris epidemiològics, ens ha de dir si és necessari o no. Ho estem estudiant però de moment no està previst", expliquen des de la conselleria. "Això no vol dir que la situació no canvií, avui pot ser d'una manera i d'aquí uns dies una altra", matisen. 
 
El brot de Ribes de Freser és el primer que afecta un equipament d'aquestes característiques del Ripollès. La Residència Municipal per a la Gent Gran de la Vall de Ribes és de titularitat pública i la gestiona l'entitat Sumar, vinculada a la Diputació de Girona.