Ripoll

Naia Planas, nova alcaldessa del consistori infantil de Ripoll

El ple de constitució es va celebrar dimarts

per Redacció, 15 d'octubre de 2020 a les 11:41 |
El nou consistori infantil de Ripoll | Aj. Ripoll
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La sala Abat Senjust va acollir aquest dimarts, 13 d'octubre, la constitució del novè consistori infantil de l’Ajuntament de Ripoll. Celebrat en aquest espai per poder complir la normativa de la Covid-19  quan a aforaments i amb molt menys públic de l’habitual, els dos representants de sisè curs de cada escola de Ripoll van donar suport a la seva candidatura a l’alcaldia infantil del curs 2020-202. Sí que hi van assistir a l’acte els representants del consistori del curs 2019-20 que deixaven els seus càrrecs, així com l’alcalde, Jordi Munell, i la regidora de Convivència, Participació i Educació, Maria Dolors Vilalta.

Vilalta  va iniciar el  ple dirigint unes paraules d’agraïment al consistori sortint i encoratjant els nous representants infantils a viure aquesta experiència com un repte d’aprenentatge i amb la responsabilitat que suposa representar el col·lectiu infantil de la vila. Seguidament, l’alcaldessa infantil Queralt Torres va dirigir unes paraules de reconeixement al seu equip i va animar els nens i nenes a treballar intensament i a gaudir molt de l’experiència. També va tenir un record per l’any viscut i com s’han hagut d’adaptar a treballar virtualment per poder seguir amb la tasca encomanada.


Seguidament cada infant es va presentar i defensar la seva candidatura i va exposar les dues propostes que l’hi agradaria executar enguany. Finalment es va passar a les votacions (que es van haver de repetir per un empat), en les que només i voten els infants, secretes i en les quals cal votar tres representants, tal com ho recull el reglament del mateix consistori infantil.

Acabat el segon escrutini, es va proclamar com a alcaldessa infantil a Naia Planas, de l’escola Tomàs Raguer. Curiosament, la seva germana, Ona Planas, també va ser alcaldessa del consistori infantil el curs 2013-2014. 


L’assignació de les diferents regidories així com la figura del secretari,  es decidirà a la propera sessió de treball, que serà el pròxim dilluns. Aquesta assignació sempre es feia mitjançant votació però el consistori sortint ha decidit fer una modificació i que es pugui escollir debatent i tenint en compte els interessos de cada nen i nena.

Els representants de les escoles d’aquest curs són:


Tomàs Raguer
Naia Planas (alcaldessa infantil)
Jos Orriols
Maragall
Eva Gámez
Aina Martínez
Salesians
Pau Gili
Carla Puig
Vedrunes
Oriol Vilardell
Jordi Esquís 


A partir del dilluns també es començarà a treballar amb les vuit propostes presentades durant el ple de dimarts, per decidir quines es porten a terme directament i quines cal sotmetre a votació el pròxim ple, que serà el 14 de desembre.

Tal com ja s’ha fet  els sis exercicis anteriors, el consistori infantil disposarà d’un pressupost de 5.000 euros, que haurà de distribuir d’acord amb les propostes i accions que aprovi el seu plenari i o a la junta setmanal del dilluns.

 

Participació