Molló recupera 1,3 hectàrees de pastures a la Collada de Prats

L'actuació ha tingut un cost de 3.000 euros

La zona on s'ha actuat
La zona on s'ha actuat | Ajuntament de Molló
Redacció
17 d'octubre del 2020
Durant aquest any 2020 s'han dut a terme diversos treballs de recuperació de pastures al terme de Molló. Una d'aquestes actuacions ha estat la neteja forestal d'1,37 hectàrees a la zona de la Collada de Prats, al comunal de la Muntanya de Molló, d'acord amb la Comissió de Pastures municipal.

La superfície total d’actuació és de 10,38 hectàrees, de les quals aproximadament un 10% es troba envaït per matoll, principalment de bàlec, i alguns peus de pi disseminats. Per tant, la superfície real d’actuació ha estat d'1,37 hectàrees aproximadament.

Així doncs, la finalitat de l’actuació és realitzar el manteniment i la recuperació d’una àrea de pastura i de pas de bestiar, lliure de vegetació arbòria, que durant els darrers anys s’ha anat envaint de matoll i d’arbrat disseminat. Així mateix, l’actuació suposarà un benefici per l’ús social d’aquests terrenys ja que correspon al recorregut d’un sender molt transitat i que, alhora, és l’entrada al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser des del Coll d’Ares.

L'actuació ha tingut un cost de 3.036,24 euros, dels quals el 75% han estat subvencionats per la Diputació de Girona a través d'una línia de subvencions per a actuacions en matèria forestal i de prevenció d'incendis forestals, línia 1 (2020).