Els veïns recuperen l'oratori de Sant Isidre a Freixenet

Quan la situació sanitària sigui menys complicada es preveu fer-hi un aplec

Foto de família amb els assistents
Foto de família amb els assistents | Aj. Camprodon
Redacció
13 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 14:32h
Aquest dissabte, 10 d'octubre, es va fer la inauguració privada de la recuperació de l’oratori de Sant Isidre situat al mas el Mias a Freixenet, a Camprodon. Es tracta d’un oratori construït el 1615 i que durant la Guerra Civil va ser destruït.

Els veïns van voler reconstruir-lo a partir del material recuperat per la família Nogué i l’Alejandro Cuadrado. La recuperació d’aquest oratori ha estat possible gràcies a la contribució de l’arquitecte de Camprodon Fernando Vila, que va realitzar el disseny de l’oratori; Construccions Freixenet i els paletes Lluís i Quico, que van fer l’obra; els mateixos veïns, que van costejar els materials; l’Alejandro i la família Nogué que va aportar la reixa, la creu i el llindar original de l’oratori, així com la figura nova del Sant que la família Nogué va adquirir recentment a Olot, ja que de l’anterior només en conserven el cap del Sant.

Aquest dissabte es va celebrar en petit comitè, a causa de la situació sanitària actual, la benedicció de l’oratori a càrrec de mossèn de Camprodon, Josep Sala, que va destacar “la importància dels oratòris en el món rural que tenien, a part de la funció religiosa, una funció de cohesió social dels veïnatges”.

Quan la situació es normalitzi es vol celebrar un aplec el dia de Sant Isidre per compartir amb tothom la recuperació d’aquest espai. Durant els parlaments, l’Alejandro Cuadrado va voler destacar la importància de poder mantenir i recuperar allò que van construir els nostres avantpassats com a “mostra d’amor a la tradició i als valors de la nostra gent”.

- Més fotos de l'acte, des del web de l'Ajuntament de Camprodon