coronavirus

El Ripollès només té una aula confinada a causa de la Covid-19

A hores d'ara, a la comarca hi ha 19 estudiants a casa a causa de la pandèmia

per Pere Pratdesaba , 7 de maig de 2021 a les 10:08 |
L'institut escola Mestre Andreu | Xtec
La Covid-19 a les escoles i instituts del Ripollès va anar empitjorant de manera lenta però sense pausa des que es va tornar de Setmana Santa, quan es va fer net. A principis de la passada setmana la xifra d'alumnes confinats a la comarca gairebé arribava als 200.

Les dades, però, s'han anat alentit en els últims dies, de manera progressiva i fins arribar a la millor situació possible, el passat dimarts, quan no es va registrar ni una sola aula ni un sol alumne confinat a la comarca. Aquest divendres, hi ha una petita variació, amb una aula confinada, segons les últimes dades facilitades per la conselleria d’Ensenyament (algunes arriben amb retard i poden haver-hi petits errors).


El centre afectat és l'institut escola Mestre Andreu, de Sant Joan de les Abadesses, que té un grup i 19 alumnes a casa. 

Les xifres de les escoles coincideixen amb les de la pandèmia al Ripollès durant els últims dies: han caigut de manera dràstica. Així, la velocitat de contagi, coneguda com l'Rt, s'ha desplomat fins a 0,81. El risc de rebrot, per la seva banda, s'ha situat en 249, caient més de 300 punts en poc més d'una setmana. A la comarca hi ha ha hagut 80 defuncions a causa de la pandèmia.


Podeu consultar l'estat de tots els centres educatius a continuació:


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 5 de maig.
 

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).12,8%centres afectats
655 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 197 municipis diferents.
1.056aules tancades
Més d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i dos centres estan totalment clausurats.
26.156persones confinades
De les quals, 24.898 confinats són alumnes (l'1,73% del total), 1.192 són docents i personal PAS i PAE (0,73%), i 66 és personal extern.
76.534positius detectats
Dels quals, 3.874 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 67.673 positius detectats a alumnes (4,7% del total d'alumnes), 8.197 a docents i personal PAS i PAE (5%), i 664 a personal extern.
 

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació