coronavirus

Camprodon estrena les aules confinades al Ripollès després de Setmana Santa

A hores d'ara, hi ha 17 alumnes a casa a la comarca

per Pere Pratdesaba , 9 d'abril de 2021 a les 14:01 |
Escola Doctor Robert de Camprodon | Wikipèdia
La Covid-19 a les escoles i instituts del Ripollès va empitjorar just abans d'arribar a la Setmana Santa, quan es va arribar a superar el centenar d'alumnes confinats a casa. Els dies de vacances, però, han estat positius i la situació ha millorat.

Els dies de festa van permetre tornar a classe sense ni un sol grup confinat. A finals d'aquesta setmana, però ja hi ha una escola amb alumnes a casa, segons les últimes dades facilitades per la conselleria d’Ensenyament (algunes arriben amb retard i poden haver-hi petits errors).


En concret, es tracta de l'escola Doctor Robert de Camprodon, on ja hi ha una aula i 17 alumnes confinats.

Les dades coincideixen amb les xifres de la Covid-19 al Ripollès durant els últims dies, que han estat força positives. La velocitat de contagi, coneguda com l'Rt, ha caigut fins a 0,75. També ha baixat el risc de rebrot, que queda en un discret 250. A la comarca hi ha ha hagut 80 defuncions a causa de la pandèmia.


Podeu consultar l'estat de tots els centres educatius a continuació:


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 27 de març.
 

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).9,4%centres afectats
478 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 156 municipis diferents.
710aules tancades
Menys d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i un centre està totalment clausurat.
17.159persones confinades
De les quals, 16.273 confinats són alumnes (l'1,13% del total), 820 són docents i personal PAS i PAE (0,5%), i 66 és personal extern.
60.486positius detectats
Dels quals, 1.642 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 53.401 positius detectats a alumnes (3,71% del total d'alumnes), 6.461 a docents i personal PAS i PAE (3,94%), i 624 a personal extern.
 

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació