coronavirus

El Ripollès tanca la sisena setmana de curs amb 10 classes i uns 200 alumnes confinats

Primer positiu detectat a l'escola Salesians de Ripoll

per Pere Pratdesaba , 23 d'octubre de 2020 a les 13:54 |
L'institut Abat Oliba de Ripoll | Arnau Urgell
El Ripollès tanca la sisena setmana del curs escolar amb un lleuger increment d’alumnes i classes confinades. A hores d’ara, hi ha deu grups i uns dos-cents alumnes confinats, segons les últimes dades facilitades per la conselleria d’Ensenyament (algunes dades arriben amb retard i poden haver-hi petits errors).

A Camprodon hi ha un total de un centenar alumnes confinats dels dos centres de primària i secundària. Es tracta dels alumnes de tercer i sisè curs de l’escola Dr. Robert i de tres grups d’ESO de l’institut Vila Riera.


A l’institut Abat Oliba de Ripoll han millorat molt les coses. La setmana passada hi havien vuit grups i 225 alumnes confinats, quan en aquests moments només n’hi ha quatre (tres de tercer i un de primer d’ESO), amb una vuitantena d’alumnes. 

A la Vedruna de Ripoll, per altra banda, ja des de principis de setmana que no queda ni un sol alumne confinat. Només resten a casa quatre professors. En aquest centre han donat positiu quatre alumnes i quatre docents.


Arran de la situació d’emergència a la Vedruna, fa dues setmanes, es van fer testos PCR a un total de 270 alumnes i professors, dels quals només en van sortir dos de positius. “Aquests resultats confirmen que no s’han produït contagis a dins de l’escola”, va explicar en el seu moment la directora Montsina Llimós a aquest diari. 

Per contra, aquesta setmana s’ha detectat el primer positiu a l’escola Salesians de Ripoll, que ha obligat a confinar una classe amb 18 alumnes. És la primera escola exclusiva de primària de Ripoll que té classes confinades. 


I continua l’aparent normalitat a l'institut escola de Ribes de Freser, on ja no tenen cap classe tancada però sí que hi ha quatre alumnes confinats perquè tenen familiars vinculats a la residència, on s’ha decretat un brot. En aquest centre no hi ha hagut cap positiu. 

Podeu consultar l'estat de tots els centres a continuació:


 Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 22 d'octubre.
 

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).22,6%centres afectats
1.162 dels 5.131 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 226 municipis diferents.
2.128aules tancades
Més de 2.000 classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables, però només un centre està totalment clausurat.
51.101persones confinades
De les quals, 48.715 confinats són alumnes (el 3,38% del total), 2.238 són docents i personal PAS i PAE (1,36%), i 148 és personal extern.
10.338positius detectats
Dels quals, 3.942 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 9.249 positius detectats a alumnes (0,64% del total d'alumnes), 991 a docents i personal PAS i PAE (0,6%), i 98 a personal extern.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació