1
coronavirus

Les aules confinades al Ripollès pugen al mateix ritme que les males dades de la Covid

A hores d'ara, a la comarca hi ha una vuitantena d'alumnes a casa per la pandèmia

per Pere Pratdesaba , 13 d'abril de 2021 a les 12:01 |
Escola Doctor Robert de Camprodon | Wikipèdia
La Covid-19 a les escoles i instituts del Ripollès va empitjorar just abans d'arribar a la Setmana Santa, quan es va arribar a superar el centenar d'alumnes confinats a casa. Els dies de vacances, però, van resultar positius i la situació va millorar.

Els dies de festa van permetre tornar a classe sense ni un sol grup confinat. A finals d'aquesta setmana, però, ja hi havia una escola amb alumnes a casa. Aquest dimarts, just una setmana després de Setmana Santa, les classes confinades al Ripollès ja han augmentat a tres i hi tornen a haver una vuitantena d'alumnes a casa, segons les últimes dades facilitades per la conselleria d’Ensenyament (algunes arriben amb retard i poden haver-hi petits errors).


Totes les aules estan concentrades a Camprodon: en concret, a l'escola Doctor Robert, on ja hi ha dues aules i 36 alumnes confinats; i l'institut Germans Vila-Riera, amb un grup i 44 estudiants a casa.

Les dades coincideixen amb les xifres de la Covid-19 al Ripollès durant els últims dies, que han tornat a ser negatives. La velocitat de contagi, coneguda com l'Rt, ha tornat a pujar fins a 1,21. També ha augmentat el risc de rebrot, que queda en un perillós 358. A la comarca hi ha ha hagut 80 defuncions a causa de la pandèmia.


Podeu consultar l'estat de tots els centres educatius a continuació:


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 13 d'abril.
 

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).9,6%centres afectats
490 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 158 municipis diferents.
725aules tancades
Menys d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i sis centres estan totalment clausurats.
18.711persones confinades
De les quals, 17.785 confinats són alumnes (l'1,24% del total), 851 són docents i personal PAS i PAE (0,52%), i 75 és personal extern.
66.667positius detectats
Dels quals, 3.317 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 58.885 positius detectats a alumnes (4,09% del total d'alumnes), 7.136 a docents i personal PAS i PAE (4,35%), i 646 a personal extern.
 

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació