El Ripollès tanca el curs escolar sense contagis a les aules

La pandèmia remet a la comarca, amb xifres molt positives

L'escola Vedruna de Ripoll
L'escola Vedruna de Ripoll | Arnau Urgell
25 de juny del 2021
Actualitzat a les 20:38h
La Covid-19 a les escoles i instituts del Ripollès va anar empitjorant de manera lenta però sense pausa des que es va tornar de Setmana Santa, quan es va fer net. Ara fa dos mesos i mig la xifra d'alumnes confinats a la comarca arribava gairebé als 200.

Les dades, però, es van anar alentit, de manera progressiva i fins arribar a la millor situació possible, el 4 de maig, quan no es va registrar ni una sola aula ni un sol alumne confinat a la comarca. De manera esporàdica, a finals de la setmana següent es va realitzar algun confinament però, des de principis de la setmana del 10 al 14 de maig i fins a finals de mes, les escoles i instituts del Ripollès van quedar nets de Covid. A finals de maig, i després de tres setmanes sense grups confinats, es va trencar aquesta ratxa negativa, i la comarca sempre va anar tenint alguna o altre centre afectat.

Les aules van tornar a quedar netes de Covid a principis de la setmana passada, ja a mitjans de juny. La situació s'ha mantingut estable fins a finalitzar el curs, aquest dimarts, i no s'ha registrat cap més cas de Covid, segons les últimes dades facilitades per la conselleria d’Ensenyament (algunes arriben amb retard i poden haver-hi petits errors). 

Les xifres de les escoles s'han estabilitzat en paral·lel a les últimes dades de la pandèmia al Ripollès, que han caigut de manera dràstica. Així, la velocitat de contagi, coneguda com l'Rt, a hores d'ara està a 0,28. El risc de rebrot, per la seva banda, s'ha situat en 2. A la comarca hi ha ha hagut 82 defuncions a causa de la pandèmia.