coronavirus

Sense Covid a les aules del Ripollès

La pandèmia remet a la comarca, amb xifres molt positives

per Pere Pratdesaba, 18 de juny de 2021 a les 11:48 |
L'institut Abat Oliba de Ripoll | Arnau Urgell
La Covid-19 a les escoles i instituts del Ripollès va anar empitjorant de manera lenta però sense pausa des que es va tornar de Setmana Santa, quan es va fer net. Ara fa dos mesos la xifra d'alumnes confinats a la comarca arribava gairebé als 200.

Les dades, però, es van anar alentit, de manera progressiva i fins arribar a la millor situació possible, el 4 de maig, quan no es va registrar ni una sola aula ni un sol alumne confinat a la comarca. De manera esporàdica, a finals de la setmana següent es va realitzar algun confinament però, des de principis de la setmana del 10 al 14 de maig i fins a finals de mes, les escoles i instituts del Ripollès van quedar nets de Covid. A finals de maig, i després de tres setmanes sense grups confinats, es va trencar aquesta ratxa negativa, i la comarca sempre va anar tenint alguna o altre centre afectat.


Les aules han tornat a quedar netes de Covid a principis d'aquesta setmana, ja a mitjans de juny, segons les últimes dades facilitades per la conselleria d’Ensenyament (algunes arriben amb retard i poden haver-hi petits errors). A hores d'ara, aquest divendres i ja des de fa quatre dies, no hi ha ni una sola classe ni un sol alumne confinat al Ripollès.

Les xifres de les escoles han caigut en paral·lel a les últimes dades de la pandèmia al Ripollès, que han caigut de manera dràstica. Així, la velocitat de contagi, coneguda com l'Rt, a hores d'ara està a 0,57. El risc de rebrot, per la seva banda, s'ha situat en 24. A la comarca hi ha ha hagut 81 defuncions a causa de la pandèmia, una dada que fa moltes setmanes que no es mou.


Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació