coronavirus

El Ripollès continua sense tenir ni un sol alumne confinat per Covid-19

Les escoles i instituts de la comarca, zona lliure de coronavirus

per Pere Pratdesaba , 14 de maig de 2021 a les 13:08 |
L'institut Abat Oliba de Ripoll | Arnau Urgell
La Covid-19 a les escoles i instituts del Ripollès va anar empitjorant de manera lenta però sense pausa des que es va tornar de Setmana Santa, quan es va fer net. Ara fa dues setmanes la xifra d'alumnes confinats a la comarca gairebé arribava als 200.

Les dades, però, s'han anat alentit en els últims dies, de manera progressiva i fins arribar a la millor situació possible, el 4 de maig, quan no es va registrar ni una sola aula ni un sol alumne confinat a la comarca. De manera esporàdica, a finals de la setmana passada es va realitzar algun confinament però, des de principis d'aquesta setmana, les escoles i els instituts del Ripollès tornen a estar nets de Covid, segons les últimes dades facilitades per la conselleria d’Ensenyament (algunes arriben amb retard i poden haver-hi petits errors).


Les xifres de les escoles coincideixen amb les de la pandèmia al Ripollès durant els últims dies: han caigut de manera dràstica. Així, la velocitat de contagi, coneguda com l'Rt, s'ha desplomat fins a 1,04. El risc de rebrot, per la seva banda, s'ha situat en 214, caient més de 300 punts en poc més d'una setmana. A la comarca hi ha ha hagut 81 defuncions a causa de la pandèmia.

Podeu consultar l'estat de tots els centres educatius a continuació:Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 5 de maig.
 


Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).12,8%centres afectats
655 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 197 municipis diferents.
1.056aules tancades
Més d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i dos centres estan totalment clausurats.
26.156persones confinades
De les quals, 24.898 confinats són alumnes (l'1,73% del total), 1.192 són docents i personal PAS i PAE (0,73%), i 66 és personal extern.
76.534positius detectats
Dels quals, 3.874 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 67.673 positius detectats a alumnes (4,7% del total d'alumnes), 8.197 a docents i personal PAS i PAE (5%), i 664 a personal extern.
 

Altres notícies que et poden interessar

 


 

Participació