Un sol positiu de coronavirus en l'última setmana al Ripollès

Les xifres de les escoles i els centres sanitaris de la comarca conviden a l’optimisme

Un treballador de l'Hospital de Campdevànol
Un treballador de l'Hospital de Campdevànol | Hospital de Campdevànol
Redacció
28 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:29h
Tot i les dades preocupants, amb un risc de rebrot a la baixa però molt elevat arreu del territori, el Ripollès presenta algunes xifres que conviden a l’esperança. En l’última setmana, què ha estat una de les més crítiques des de la suposada segona onada del coronavirus, només hi ha hagut un cas positiu a la comarca. En concret, un home que va donar positiu per PCR el dimecres 23 de setembre i que va ser ingressat a l’Hospital de Campdevànol.

Les xifres del centre hospitalari de Campdevànol també són optimistes. Segons dades facilitades el passat dijous, 24 de setembre, el número de persones ingressades amb Covid-19 s'havia reduït a quatre. La xifra ha anat baixant de manera suau però progressiva des de divendres de l’anterior setmana, quan hi havia set malats de coronavirus a l'hospital comarcal, una xifra que no es produïa des de finals d'abril.

L'Hospital i l'ABS Campdevànol-Ribes acumula 167 contagiats des de l'inici de la pandèmia i ha donat 82 altes hospitalàries. Actualment, hi ha dos professionals sanitaris aïllats.

I per últim, cal destacar que, des dels primers positius, que van obligar a confinar dos grups a Ripoll no s’han detectat més casos al sistema escolar de la comarca. A hores d’ara, a excepció d'una classe de P-5 de l'Escola Vedruna de Ripoll, on hi ha dos alumnes positius, i una altra de primer de Batxillerat de l'Institut Abat Oliba, de la mateixa localitat, amb un alumne positiu, la resta de grups i centres escolars del Ripollès continuen treballant amb una aparent normalitat.

En aquest marc, s’ha d’esmentar que els dos casos es van produir en un mateixa família. De fet, durant les últimes setmanes no s’ha detectat cap brot de coronavirus a la comarca i tots els casos han estat aïllats.