Ribes de Freser promociona el seu entorn natural amb el senderisme

El Consell Comarcal i l'Ajuntament imprimeixen 46.000 fullets en sis idiomes sobre l’oferta turística del municipi

Alguns dels fullets
Alguns dels fullets | Consell Comarcal del Ripollès
Redacció
23 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:48h
Amb l’objectiu de reforçar el Ripollès com a destinació turística potent amb els recursos naturals com a atractiu principal, el Consell Comarcal del Ripollès va fent realitat les actuacions relacionades amb el pla de promoció del turisme de natura "L’experiència dels Pirineus més autèntics". Es tracta d’un projecte dotat amb 1.966.107,57 euros, aportats per la convocatòria 2014-2020 del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrat pel Departament de la Presidència, i pel Pla de foment territorial del turisme, del Departament d’Empresa i Coneixement.

És en aquest context, i dins les accions dutes a terme específicament entre els municipis que ho han sol·licitat, que el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Ribes de Freser han posat en marxa un seguit d’accions per promocionar diversos atractius turístics.

Concretament, s’han dissenyat sis fullets diferents per promoure actius relacionats amb l’entorn natural com són la via ferrada, els miradors, les fonts, els fortins, l’oferta general del municipi relacionada amb el concepte slow life, l’ecoturisme i les rutes per caminar o córrer com les del The Trail Zone Vall de Ribes i OTR. Aquests materials s’han produït en sis versions idiomàtiques: català, castellà, francès i anglès i segueixen l’estratègia comunicativa de la vall de Ribes tant pel que fa a relat com a manual d’identitat gràfica.

Entre totes les versions se n’ha imprès uns 46.000 exemplars. Es distribuiran a l’Oficina de Turisme de la Vall de Ribes com també en altres punts d’informació i en accions publicitàries com fires especialitzades on es doni a conèixer la vall de Ribes. Les versions digitals també es podran consultar per Internet.

En el marc d’aquesta acció també s’han adquirit dos dispositius tecnològics per habilitar curses virtuals en alguns itineraris naturals de Ribes de Freser. La iniciativa contribuirà a diversificar l’oferta esportiva i lúdica i complementarà les quatre que ja hi ha actualment en actiu.

En conjunt, aquestes accions sumen un import de 7.050 euros (IVA no inclòs), finançat a parts iguals entre els fons FEDER i l’Ajuntament de Ribes de Freser. Van lligades a la voluntat de l’Ajuntament de Ribes de Freser de seguir explorant noves apostes per atreure nous perfils de visitant a través de la pràctica del senderisme.